2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Nagykőrös elutasította a Sargentini-jelentést

„Nagykőrös Város Önkormányzata elítéli a Sargentini-jelentést” – erről, a Dr. Czira Szabolcs polgármester által benyújtott előterjesztésről döntött a Képviselő-testület szeptember 27-én, csütörtökön. Nagykőrös Város Önkormányzata ezzel elsőként állt ki a hazai települések közül, hogy támogatásáról biztosítsa Magyarország Kormányát és Orbán Viktor miniszterelnököt az EU bevándorláspárti, kommunista politikusaival szemben. A név szerinti szavazáson végül a határozati javaslatot a teljes FIDESZ-KDNP frakció megszavazta, ellene szavazott László Ferenc (MSZP), tartózkodott Zágráb Nándor (JOBBIK) és Tornyi Béla Ernő (JOBBIK), valamint bár bent volt az ülésteremben, nem vett részt a szavazásban Kustár Tamás Balázs (FÜGGETLEN).

Az elfogadott határozat értelmében Nagykőrös Város Önkormányzata elítélte a Sargentini-jelentést, mely minden alapot nélkülöző, hamis, hazug, egyoldalú állításokat tartalmaz, melyek sértik Magyarországot, a Magyar Kormány és a magyar emberek ellen irányulnak. Egyúttal támogatásáról biztosította Magyarország Kormányát a hazug Sargentini-jelentéssel szemben. Nagykőrös Város Önkormányzata arról is döntött, hogy „felszólítja azokat a magyar Európai Parlamenti képviselőket, akik hazaáruló módon nem utasították el a Magyarországot támadó Sargentini-jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat, melyet a magyar emberektől kaptak.”

A Dr. Czira Szabolcs polgármester által benyújtott és elfogadott előterjesztés többek között azt is tartalmazza, hogy „a Sargentini-jelentés a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű Magyar Kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen. A Sargentini-jelentés egyértelmű célja, hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot. A jelentés a Soros-terv része és annak elfogadása Magyarország belpolitikájába történő durva beavatkozás.”

„Ahogy Magyarország Kormánya kiáll Nagykőrös mellett, Nagykőrös is kiáll Magyarország Kormánya mellett. Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, jó nemzetközi megítélését és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést, mely egyoldalú és hazug, tele tárgyi tévedésekkel.” – olvasható az előterjesztésben.

Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet
Forrás: onkormanyzat.mti.hu
Fotó: nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...