12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Három ceglédi birkózó indul a világbajnokságon

Szép idők járnak ezekben a hetekben a ceglédi sport magasan ívelő pályáján. Néhány héttel korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar felnőtt vízilabda válogatottban három, a CVSE-ben nevelkedett és tehetségével korán kitűnt játékos is szerepelt (Jansik Dávid, Jansik Szilárd és Pásztor Mátyás). A judo felnőtt világbajnokságon az Ungvári fivérek léptek tatamira, a minap pedig az Ifjúsági Olimpia judo eseményei keltették fel a figyelmet, ahol a magyar csapatban szereplő két ceglédi fiatal remekül helytállt, Özbas Szofi bajnoki címet szerzett, Vég Zsombor pedig bronzérmes lett! Cegléd büszke lehet remek sportolóira és kiváló eredményeikre, amivel méltán keltik fel az emberek figyelmét országszerte.
A „csúcsra járatás” pedig tovább folytatódik. Ezen a hétvégén tartják Budapesten a felnőtt birkózó világbajnokság küzdelmeit. A legsikeresebb ceglédi sportág száz év alatt jobbnál jobb birkózókat nevelt ki, így sokaknak nem tűnik meglepetésnek, hogy a VB-n három ceglédi születésű versenyző lép szőnyegre. A magyar válogatott két „sztárja”, Lőrincz Tamás olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és öccse Viktor Európa-bajnok, akitől Rióban a versenybírók vettél el a már „zsebében érzett” bronzérmet. A harmadik ceglédi birkózó, aki felöltheti a címeres mezt, az ugyancsak CVSE-ben nevelt fiatal, Andrási József (képünkön).
2010-ben nagy elismerés érte a várost, amikor a Magyar Birkózó Szövetség Ceglédet „A BIRKÓZÁS VÁROSA” kitüntető címmel díjazta, elismerve az itt folyó több évtizedes sikeres munkát.
Kedves Olvasóink! – Tiszteljék meg figyelmükkel a birkózó világbajnokság eseményeit, szurkoljanak büszkeségeinknek.
Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....