13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Gázolás! Hol késik az igazságszolgáltatás?

2016. július 15.-én a Ceglédi Panoráma újságban jelent meg az olvasói levelem, hogy a Széchenyi út és a Jászberényi úti kereszteződés jelzőlámpáinak működése balesetveszélyes.

Erre mit ad a sors 2017. december 04.-én hajnali 05.45-kor a Széchenyi úton szabályosan kivilágítva kerékpárral közelítettem meg a Jászberényi úti kereszteződést a városi uszoda irányába. A közlekedési lámpa zöld jelzést biztosított számomra. Így folytattam volna az áthaladást, míg nem az ellenkező irányból egy kisteherautó jobbra kanyarodva nem adta meg az elsőbbséget részemre. A következmény „GÁZOLÁS” a kerékpár az autó előtt összetörve a gazdája a földön sokkos állapotban.  Segítségemre sietett egy Hölgy, aki az útkereszteződésben található húsboltban dolgozik. Kértem értesítse a rendőrséget. Az illetékes szerv 5 percen belül megérkezett és annak rendje módja szerint megkezdte a helyszínelést. Az alkoholos befolyásoltság megítélése az  autó vezetőjénél pozitív lett,  a sértetté negatív. Az intézkedő szerv  megkérdezte a sérültet, hogy hívjon mentőt? A sértett válasza az volt, hogy nem. Mivel az autó vezetőjénél alkoholos befolyásoltságot észleltek Őt vérvételre előállították. Az intézkedő szerv ezután felvette a jegyzőkönyvet, melyet felolvasott (mely tartalmazta az elszenvedett káromat is) aláírtam. A kerékpáromat tolható állapotba hozták és közölték velem, hogy a baleset kivizsgálásának menetéről értesítenek, meghallgatnak ezzel utamra engedtek.

Eltelt egy pár hónap 2018. április elején bementem a rendőrségre érdeklődni, hol tart az ügyem intézése, ahol tájékoztattak az ügyészségnek  van átadva, mivel az elkövető ittas volt.

Mikor az észrevételem írom 2018. november eleje van. Értesítést, tájékoztatás, anyagi kár megtérítésről egy szó sincs. Megdöbbentő az igazságszolgáltatás! Vagy van igazságszolgáltatás? Kit pereljek, hisz még az elkövetőt sem ismerem. Vagy az egy másik ügy?

Weibli József

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....