12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hol a holló?

Képzeljen el az Olvasó egy olyan versenyt, amelyen a résztvevőknek egy postai levelet 12 kilométerre kell elvinniük. Lehetnek személyek, állatok, járművek, eszközök. Íme, a rajthoz állók: futár (kurír, nyargoncz), kengyelfutó, postakocsi, postagalamb, palackposta, csőposta, postavonat, légiposta. Lélekszakadva csatlakozott hozzájuk az ókori marathóni győzelem hírével Athénba futó harcos, Philippidész is. A rajtvonalhoz állt még a zöld MP-mezes herold. Lendültek a lábak, pörögtek a kerekek, suhantak, szálltak… Néhány minuta és négy fertály között ért célba a mezőny. Ezen időmérésen kívülre került az MP.  A teljes(?)ítménye: 2018. október 26-án, dél körül vette föl Ceglédbercelen a kopertát, amelyet november 5-én déltájban kézbesített, illetve postaládázott Cegléden, nálam. Számoljunk! Ez: 9 egész + 2 fél nap = 240 óra = 12 kilométer (12 ezer méter). (Igaz, közben volt a hosszú hétvége, de hat munkanap is.)

Szóval: virtuálisan egy óra alatt 50 métert haladt (haladt? csoszogott, cammogott, slattyogott, vánszorgott, csoszrogott, krasnyogott, vonszolódott, váncogott) a levél.

Én már későn kaptam meg. Korábbra szólított a számomra nagyon fontos meghívó.  Szerettem / illett volna megjelennem. S még kimenteni sem tudtam magam! Fájóan kínos.

Kár, hogy a holló (!) elrepült már a(z) MP háza tájáról. Szép emlék: „S ahol jön, / Ahol jön / Egy fekete holló; (…) Nála meg / A levél / Vagy ahhoz hasonló.” (Arany János: Mátyás anyja)

Koltói

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....