4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Regina gyógyulásáért

Nagyon rossz, amikor az ember megbetegszik, de a legrosszabb, ha a gyermekünket látjuk betegen. Regina 15 éves és harcol az életéért, a leukémiával küzd, hogy ismét egészséges lehessen. Édesanyjával jelenleg is Budapesten van kórházban, hogy megkapja a szükséges kezeléseket. A történtekről édesanyját Ildit kérdeztem.

– Regina szeptember 16-án lett rosszul, amikor bevittük az orvosi ügyeletre. – kezdi az anyuka. – Onnan átirányították a kórházba. A vérvétel során kiderült, hogy vérszegény. Kedden reggel már mentő hozott minket Budapestre, ahol szerdán csontvelő biopsziát végeztek. Délután kaptuk a rossz hírt: Regina leukémiás. Csütörtökön kanült ültettek a mellkasába és azonnal megkezdték a kezelést. A kemoterápia miatt a máj-, a vese-, és a gyomorfunkció felborult, illetve kálium és nátrium zavar lépett fel nála. A problémákat csak tetőzte, hogy a beépített kanül sérült, ezért cserélni kellett. Miután ezeket rendbe hozták, most folytatják a kezelést.

– Hogy érzi most magát a kislányod?

– Regina hol rosszabbul, hol jobban van. Nagyon sokszor padlóra kerül a kudarcok miatt és onnan néha nehéz felhozni. Belőlem merít erőt, de néha nekem is alig van. Az aggódás nagyon megvisel. Néha reggelente mikor a ködös, hideg pesti utcára kinézek, nekem mindig az jut eszembe, hogy sokan azzal kelnek „Jó reggelt!”… én azzal, hogy az akkumulátor feltöltve és indulás. Minden nap próbálunk túlélni – együtt.

– Milyen jövőt láttok és mit mondanak az orvosok?

– A kezelés március-áprilisig tart. Különböző blokkokban próbálják legyőzni ezt a szörnyű kórt, majd még kell két év, hogy végleg gyógyultnak nyilvánítsák. Nagyon megható az összefogás, amit a munkahelyemről és a közgazdasági iskolából kapunk és minden ismerőstől, ismeretlentől. Bevallom szükségünk is van rá! Tudom, hogy Isten megsegít minket és hamarosan otthon lehetünk. Reginát édesapja és két testvére várja haza.

– Ildi köszönöm, hogy megosztottad velem az érzéseidet. Kívánok nektek sok erőt, kitartást és hitet, hogy minél hamarabb itthon lehessetek.

Reginának és családjának szüksége van nemcsak lelki, de anyagi támogatásra is. Ha úgy érzed, hogy akarsz és tudsz segíteni, ezen az erős ceglédi kislányon akár egy kávé árával az alábbi bankszámlaszámra utalva megteheted. Regina volt és jelenlegi iskolája a Ceglédi Református iskola és a Közgáz pedig közösen szervez jótékonysági rendezvényt a diákok fellépésével december 7-én a Református Gyülekezeti Házba. A bevételt Regina gyógyíttatására fordítják.

Bankszámlaszám: Nagyné Czira Ildikó 11773425-20966610

László Ágnes

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....