13.3 C
Cegléd
2024. március 10. vasárnap
spot_img

Megszépül a Dózsa park

Az elmúlt két hétben a kertvárosban élők szorgos munkára lehettek figyelmesek a Dózsa György térnél, bár ez a park nem színtere városi rendezvényeknek, így talán nem is kap akkora figyelmet, de most megtört a jég. A park szépítéséről Kónya Ágnest, a 9. számú választókerület képviselőjét kérdeztem.

-Dózsa György mellszobra a Ceglédi Dózsa György laktanyából lett kihelyezve 2001-ben a Füzér utcába. Tíz évvel később Cegléd Város Önkormányzat Képviselőtestülete úgy döntött, hogy az addig névtelen park 2012. január 1-gyel a Dózsa György tér nevet kapja. Az ünnepélyes avatásra 2012. január 25-én került sor. Az avatás előtt a szobor körüli területet parkosítottuk, rendeztük. A körzet képviselőjeként úgy láttam, hogy mostanra a felújítása időszerűvé vált. A Várvag Nonprofit Kft. közreműködésével tereprendezés, talajcsere, sétány kialakítás és növényzet telepítés történt. – mondta el a képviselő.

-Várhatók még fejlesztések a park körül?

-A szobor környezetének szépítésén túl a mellette lévő játszótér fejlesztése is elnyeri majd reményeim szerint az itt élők és az erre járók tetszését. Ebben az évben a napvitorlán kívül új játék elemekkel, padokkal bővül a játszótér.

-A körzetben milyen más fejlesztések történtek a közelmúltban?

-A közelmúltban egy konvex domború tükör került kihelyezésre a Nótás-Ilona utca találkozásához, segítve az ott közlekedőket. Néhány hete új járda lett kialakítva a Pesti út-Összekötő út jobb oldalán. A biztonságosabb közlekedés és a közbiztonság fokozása érdekében lámpatesteket szereltek fel a Madarász, a Fecske és az Ilona utcában. Ezenkívül útalap és csapadékvíz elvezető árok készült a Téglagyár és a Citera utcában. Várhatóan tavasszal pedig felújításra kerül az Összekötő út teljes hosszában.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...