12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Mint a mókus fenn a fán

A hétvégén megnyitott ceglédi adventi vásár dekorációjának talán legszebb eleme a város karácsonyfája, amelynek egyedi, kézműves díszeit ismét Szűcs Anita készítette. Idén a szaloncukrok, gömbök és madarak mellett újabb szereplők is kerültek a Szabadság tér főszereplőjére.

– Milyen új díszek készültek idén a város karácsonyfájára? – kérdeztük az alkotótól.

– Idén összesen 102 új dísszel gazdagodott a fenyő a régi gömbök, cukrok, madarak és az angyal mellett. Újdonság a mókuscsapat a mosómedvével. Kapott a fa új piros-fehér sétabot formájú cukorkákat és 80 db hagyományosat új színekben. Egyedi az is, hogy a fa csúcsát egy olyan csillag díszíti, melyet tükördarabokkal raktam ki. Mindegyik hátuljára olyan dolgokat írtam, amelyek megfizethetetlenek. Úgy mint szeretet, szerelem, barátság, jóság vagy egy mosoly és sorolhatnám. Sok-sok tükördarab került fel, remélem sokan meghallják ezt az áldást!

– Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást ebben a munkában?

– Több hónapig dolgozom a karácsonyfa díszein. A legtöbb időt az új figurák kitalálása és kivitelezése jelenti. Figyelembe kell vennem, hogy könnyűek legyenek, bírják a szélsőséges időjárást és tartósak maradjanak. A hozzávalók tekintetében hatalmas mennyiségekről beszélünk. Csak ragasztópisztoly betétből legalább 300 db-ot használtam el és közel 80 méter csomagolót, de kellett kitartás a 600 díszítő csillag felragasztásához is. A fára a díszeket én szeretem feltenni, ami idén is kb. 10 órát vett igénybe a nagyon nagy hidegben, mert én tudom mit hová álmodtam meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....