4.2 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Segítő kezek

Az elmúlt néhány hónapban a „hajléktalantörvény” életbe lépésével – a hidegebb idő beálltával – talán még nagyobb figyelem fordul a fedél nélkül maradtak felé. Nagyon sok ember viszont nem teheti meg, hogy pénzzel támogasson egy-egy intézményt vagy bárkit, aki erre rászorul.

Magánemberként is tudunk azonban tenni valami jót, hogy egy kis boldogsághoz juttassuk a karácsony közeledtével vagy az ünnepek alatt a rászorulókat.

László Ágnes és Zentainé Nagy Mária száz palacsintával és más harapnivalóval kereste fel Advent idején a ceglédi hajléktalanszállót.

– Nem sok olyan embert ismerek, aki ne szeretné a palacsintát. Ez egy olyan étel, ami visszarepít mindenkit egy kicsit a gyerekkorba. Tehát a választás erre az ételre esett. – számolt be lapunknak Ági, aki 100 palacsintát sütött, amit barátnője töltött meg házi málna és baracklekvárral, meg kakaóval.

– Délelőtt 11 órára 100 db palacsinta útra készen állt a szállításra. Emellett Marcsi csomagtartójában várt még 5 kg zsír, savanyúság, és friss kenyér. Ugye milyen apróságok? Igen, az átlagember számára azok, de van, akinek viszont megfizethetetlen. Ugyancsak pénzben felbecsülhetetlen érzés volt, amikor a hajléktalanszállóhoz értünk és hatalmas örömmel fogadtak bennünket.  Egy kicsit beszélgettünk az otthon dolgozójával és megtudtuk, hogy sajnos nincs főzési lehetőségük, a szálló csak melegítőkonyhával rendelkezik. Rendszeresen nincs meleg étel, de van, hogy rendezvényekről, családi összejövetelekről, ahol elszámolták magukat megkapják adománynak maradékot. Időnként magánszemélyektől is kapnak felajánlásokat és mindennek nagyon örülnek.

– Mi motivált arra, hogy megoszd a nyilvánossággal a tapasztalataid?

– Semmiképpen nem az, hogy piedesztálra emeljem magam és a barátnőmet, hanem hogy minél több embert ösztönözzek a segítségnyújtásra. Azért, hogy meglássuk, hogy néha a kicsi is sok. Kérem, aki teheti tegye meg! Egy kiló gyümölcs, vagy zöldség (paprika, paradicsom, hagyma) nagy segítség a nélkülözőnek.  Soha, de soha nem tudhatjuk, hogy mit hoz számunkra a jövő és lehet egyszer nekünk is szükségünk lesz segítő kezekre.

László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...