12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Építsünk iskolát közösen!

Keressük azokat a jóérzésű embereket, vállalatokat és vállalkozókat, akik szívesen segítenének abban, hogy a Ceglédi Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI, tizennyolc év után, végre önálló iskolaépülethez jusson!

RÓLUNK, RÖVIDEN
Iskolánk a 2001-2002-es tanévben indult 1 osztállyal és 6 pedagógussal. Ma 530 fős engedélyezett létszámmal és 63 pedagógussal dolgozunk, akik közül többen óraadóként vannak nálunk. Az intézmény munkáját mindig is magas szakmai színvonal jellemezte, amit az is bizonyít, hogy végzett tanulóink többsége kiválóan boldogul az életben. Büszkék vagyunk a tőlünk kikerült művészekre, vállalkozókra, pedagógusokra, óvoda pedagógusokra, média személyiségekre, élsportolókra, a nemzetgazdaság bármely területén dolgozó családanyákra és családapákra!A Patkós Irma Művészeti Iskola olyan többcélú oktatási intézmény, ahol gimnáziumi oktatás (általános tagozaton, drámatagozaton, sport tagozaton), szakgimnáziumi oktatás párhuzamos művészeti képzéssel (táncos szakon, gyakorlatos színész szakon) és OKJ szakmai képzés (táncos és színész szakon) folyik.

Iskolánk az eltelt évek során a város és térsége meghatározó oktatási, kulturális és művészeti tényezőjévé vált! Rendezvények, színházi évadok, ünnepségek és fesztiválok bizonyítják ezt. Versenyeredményeink kimagaslóak. Többszörös Európa bajnoki, és Világbajnoki címmel rendelkezünk, amelynek részleteiről a www.pimi.hu honlapon bővebb tájékoztatást nyerhetnek.

Jelenleg több helyszínen folyik az oktató-nevelő munka, mostanra ez már nagyon hátrányosan érint bennünket, ezért arra gondoltunk, hogy a saját iskolaépület megvalósítása érdekében hazai és nemzetközi gyűjtőakciót indítunk abban a reményben, hogy találunk elegendő támogatót a program megvalósításához!

A pályázati források elérhetetlenek a számunkra, ugyanis az állami és uniós pályázatokból is rendre kizárják a közép-magyarországi régiót! Rossz helyre születtünk?! Nem, nem hisszük!

MŰKÖDÉSFILOZÓFIÁNK
Az oktató-nevelő munka minden területének a tanulók emberi és szakmai fejlődését kell szolgálnia! Olyan embereket kell nevelnünk, akik hatékonyan és önállóan tudnak dolgozni, képesek alkalmazkodni a kor követelményeihez, nyitottak az új dolgok befogadására és képesek az önművelésre. A magyar nyelv és kultúra ápolása, szolgálata, tudatos vállalása, egyfajta küldetéstudat legyen a részükről.

Intézményünk gondoskodik arról, hogy növendékeink a nevelés-oktatás folyamatában elsajátítsák az alapvető erkölcsi normákat, valamint a választott hívatás magas színvonalú elméleti és gyakorlati anyagát.

Fontos emberi értéknek tartjuk – erre neveljük tanulóinkat is – az állandó intellektuális fejlődés igényét, a közösségbe való hatékony beilleszkedés képességét és az egészséges életmód iránti igényt, a művészi és szakmai tisztességet, a hivatás iránti alázatot.

Valljuk, csak a tisztességes munka hozhat boldogulást!

www.pimi.hu

Hogyan segíthetnek rajtunk?

Közvetett módon:
Vállalatok, önkormányzatok rendezvényeikre meghívhatják csoportjainkat, és a fellépésekért fizetett tiszteletdíjjal támogatni tudják programunkat. Művészeti csoportjaink a hangszeres zenén kívül minden előadóművészeti ágban és műfajban garantáltan magas színvonalú előadásokkal tudják kiszolgálni igényeiket.

Közvetlen módon:

Az iskola fenntartója, a Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány által az építkezés, felújítás fedezésére létesített bankszámlára utalhatják támogatásaikat, amelyről a közhasznú jogállású alapítványunk igazolást állít ki, amelynek segítségével a vállalatok és vállalkozók érvényesíthetik adókedvezményeiket!
Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank
Patkós Irma Művészeti Iskola Elkülönített Számla megnevezése: „Építsünk Iskolát!”
Számlaszám: 11742025 – 21426832
A fenti számlára magánszemélyek befizetését is szeretettel várjuk! Hisszük és valljuk azt a régi közmondást: „Sok kicsi sokra megy!”
A befizetések felhasználása nyomon követhető lesz a www.epitsunkiskolat.hu honlapon, ahol negyedévente részletesen beszámolunk az építkezés pillanatnyi állásáról és a támogatások felhasználásáról.

TAO támogatás odaítélésével:
Vállalatok és nagyvállalkozók segíthetik az iskola tornatermének felépítését és működését. Erre a célra hívtuk életre a STARTOLUNK SPORTEGYESÜLET-et, amely jogosult TAO támogatás gyűjtésére és felhasználására. Az iskolaépületek felújításával párhuzamosan valósulna meg a tornaterem építése és a külső sportpályák kialakítása.
Számlát vezető pénzintézet: Budapest Bank ZRT Ceglédi Fiókja
Elkülönített számla megnevezése: Startolunk SE PIMI
Számlaszám: 10103812 – 19702300 – 01004005

A program különleges értéke
Az évtizedek óta használaton kívül lévő laktanyaépületeket újból társadalmilag hasznos tevékenységgel töltjük meg. Az épület energetikai szempontból önellátó lenne, ezzel jelentősen csökkentené a környezeti terhelést. Példaként szolgálhatna egyéb beruházások tervezésekor és kivitelezésekor. A létesítmények szabad kapacitása jó szolgálatot tenne a lakosság szabadidős tevékenységeinek kiszolgálásában.

Megvalósítási terv

2018. Felkészülés éve:
„Építsünk Iskolát!” Forrásgyűjtő program indítása, működtetése. Iskolaépületek hőszigetelése,
nyílászárók cseréje, tetőszigetelés és csatornázás. TAO források gyűjtése a tornateremhez.
Várható költségek: 270 millió Ft

2019. Indulás éve:
Épületgépészet, fűtés-hűtés rendszer hőszivattyús megoldással, elektromos hálózat napelemekkel.
Termek, szaktantermek belső kialakítása. TAO források gyűjtése a tornateremhez.
Várható költségek: 350 millió Ft

2020. Folytatás éve:
Tornaterem építése, külső sportpályák kialakítása, tantermek berendezése, eszközbeszerzések TAO
támogatásból.
Várható költségek: 280 millió Ft

2021-2022. Megvalósítás és megvalósulás éve:
Nagyon bízunk abban, hogy 2021-től a mi régiónk is felszabadul a tilalmak alól és akkor számunkra is elérhetővé válnak az állami támogatások és az uniós források!
Addig nem marad más, mint az összefogás, az adománygyűjtés és az önerős építkezés!

A gyűjtésben résztvevő személyek:

Andó László
: Az iskola alapítójaként, jelenlegi igazgatójaként egyetlen cél vezérel, hogy sikerüljön végleges, biztonságos otthont teremtenünk a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI tanulóinak és pedagógusainak! Építsünk Iskolát!

Földes Borbála
: Olasz nyelv óraadóként tevékenykedem a gimnáziumban. Happiness Coachként könyvet adtam ki 2015-ben. Hitvallásom, hogy az életben szenvedéllyel és tudatossággal bármit elérhetünk. Mindennapi célom, hogy a diákjaim a nyelvtudáson kívül korszerű életvezetési praktikákkal felvértezve indulhassanak el az érvényesülés útján! Építsünk közösen Iskolát!

Jámbrik Máté
: Jámbrik Máté vagyok, 31 éves a Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány kuratóriumának elnöke. 12 éve vagyok oszlopos tagja a Patkós Irma Színháznak és a Patkós Irma Művészeti Iskolának. Célom, hogy az intézménynek saját épülete legyen, ahol a diákok zavartalanul fejlődhetnek és tanulhatnak. Építsünk közösen Iskolát!

Majláth Árpád: 12 éve kötődöm az iskolához, diákként itt tanultam meg a színész és táncos szakma alapjait, később koreográfusként számos színpadi műben közreműködtem, tanítványaimmal többszörös Európa Bajnokok, 2018-ban pedig világbajnokok lettünk. Megérdemelne ez az intézmény már egy saját otthont! Építsünk Iskolát!

Makó András: Az online és közösségi média terén segítem az iskolát, immáron 5 éve. Az idő alatt láttam a tanárok odaadását a tanítás iránt és diákok szorgalmát és tehetségét. A különféle díjak, elismerések és oklevelek megmutatják, hogy miért is Építsünk Közösen Iskolát!

Májer László: Spanyolt nyelvet tanítok a Pimiben. Világutazóként, focistaként, vállalkozóként arra inspirálom a diákokat, hogy szenvedéllyel, bátran éljenek. Arra tanítom őket, hogy élvezzék a jelen pillanatait, de gondoljanak a jövőre is! Szorgalmasan tanuljanak! Segíteni szeretnék az iskolán, ezért vállaltam feladatot a gyűjtőakcióban. Építsünk Iskolát!

ÉPÍTSÜNK ISKOLÁT KÖZÖSEN
Tervezte: Horizont 4 Kft.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...