4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Új buszok

Három új busszal bővült a Volánbusz parkja, amelyek a Cegléd – Nagykőrös – Kecskemét vonalon állnak szolgálatba. A modern buszokról és a ceglédi autóbuszparkról is kérdeztük a Volánbusz Kommunikációs és Marketing irodáját.
– A VolánBuszpark eredményes beszerzésének köszönhetően összesen 100 darab Credo 02 Econell autóbusz érkezett társaságunkhoz, amelyek közül három darab került Cegléd térségébe. Ezek a modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbuszok alacsony belépésűek, 43 ülőhellyel és 47 állóhellyel rendelkeznek, valamint EURO – VI emissziójú motorral és robotizált mechanikus váltóval vannak felszerelve. A mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők részére a 2. utasajtóval szemben peron került kialakításra. Új járműveinkkel utasaink jellemzően az 550-es, Cegléd – Nagykőrös – Kecskemét viszonylaton találkozhatnak a jövőben. A Kelet-Pesti Forgalmi Üzem, ceglédi térségéhez összesen 59 darab autóbusz tartozik, amelyből 10 darab csuklós és hosszú, további 49 darab szóló kialakítású.  Az új járműbeszerzéseknek köszönhetően folyamatosan csökken autóbuszparkunk átlagéletkora.
– Úgy tudjuk, jelentősen nőtt a buszvezetők bére…
– Bérezés tekintetében a Társaság élen jár a szakmában, 2010-hez képest csaknem duplájára emelkedtek a fizetések a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél, és jövőre – a három évre szóló bérmegállapodás eredményeként – további ötszázalékos emelésre számíthatnak az autóbusz-vezetők. A teljes munkaidős autóbusz-vezetők 2017-ben havonta átlagosan bruttó 293 ezer forintot kerestek, míg 2018-ban a béremelésnek köszönhetően a havi átlagbér már 356 ezer forint. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató tapasztalata újabb sikerek garanciája lehet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...