4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Kókai Zoltán testépítő sikerei

Kókai Zoltán nagykőrösi testépítő küzdelmeiről már korábbi olvashattak, azóta eltelt jó pár év, Zoli még mindig nagyon komoly eredményeket ér el a testépítő sportágban, mára már sokaknak vált példaképévé, rengetegen követik és fogadják meg tanácsait az egészséges életmóddal, táplálkozással és edzésekkel kapcsolatban.

ÖH.: 2014 év végén átmenetileg Győrbe költöztél, majd ha jól tudom, az Egyesült Királyság egyik tagországában, Wales-ben próbáltál szerencsét, Nyugat Európában. Beszélnél ezekről az évekről?

– Győrben főként személyi edzőként tevékenykedtem, és természetesen a versenyzést sem hagytam abba, indultam az Arnold Classic Europe megmérettetésen Madridban, ahol kb. 30 jelentkezőből az elődöntőig jutottam, a legjobb 15 közé válogattak. Ezt követően valóban Wales-be költöztem két évre, elsősorban nyelvtanulás céljából. Az edzést itt sem hagytam abba, hiszen már az életem meghatározó részévé vált ez a tudatosság. Ehhez a sportághoz viszont elengedhetetlenül fontos a nyelvtudás, hiszen számos nemzetközi megmérettetésen veszek részt.

ÖH.: A Wales-i évek után milyen további versenyeken vettél részt?

– Wales-ből 2018 év elején tértem haza Nagykőrösre. Részt vettem a tavaszi budapesti Nemzetközi Testépítő Versenyen, a Bodysport Kupán, ahol harmadik lettem. A megmérettetésekre két helyszínen készülök fel, a nagykőrösi Kinizsi Szabadidő Központban, valamint Kecskeméten, a Next Fitnessben. Már a következő kihívás lebegett a szemem előtt, az őszi versenyen nagyobb kategóriában szerettem volna megmérettetni magam. Részt vettem a Román Nemzetközi Versenyen, a Temesvár közeli Lugoson, ahol 85 kg alatti kategóriában indultam, végül nyolc versenyzőből 3. lettem. Majd következett a fő Superbody országos verseny Budapesten, ahol grand prix, vagyis súlykorlát nélküli kategóriában versenyeztem. Én 87 kg-mal neveztem, de az átlagsúly itt 100-110 kg. Ez a rendezvény azért is meghatározó számomra, mert többszörös világbajnokokkal állhattam egy színpadon, végül bekerültem a döntőbe, a top 6-ba. A felkészülésemet ebben az évben a profi kártyás Arnold Gergely, kétszeres olimpiai bajnok es világbajnok követte és segítette. Gyermekkori álmom vált ezzel valóra, hiszen mindig vágytam arra, hogy Magyarország legnagyobb versenyén, a Superbody-n, a legnagyobb kategóriában színpadra állhassak.

ÖH.: Mik a jövőbeni terveid?

– Jövőre az őszi világbajnokságon, illetve a Superbody-n indulnék ismét, még jobb helyezést elérni, még szigorúbb diétával, és még több edzéssel. Fontos hangsúlyozni, hogy a diétán van a nagyobb hangsúly, kb. 70%, mely egy verseny előtt már 12-14 héttel elindul. Sokan nem tudják, hogy ez milyen kemény dolog, erős akarat kell hozzá, az utolsó két hétben például már nincs sóbevitel sem, mindent sótlanul fogyasztunk. Elhagyjuk a szénhidrátot, csak a lassan felszívódó jöhet szóba, mint a zab, rizs. A húst csak pároljuk, és persze fehérjét lehet fogyasztani. Az utolsó 2-3 napban a vízmegvonás szintén nagyon erőt próbáló feladat. Az edzésprogram pedig heti többszöri zsírégető kardió edzést, és a mindennapi súlyzós edzést foglalja magában. Jelenleg pedig Nagykőrösön dolgozom, célom, hogy személyi edzőként tevékenykedjem tovább, küldetésemnek érzem, hogy másoknak is segítsek a tudatos életmódváltásban.

Beretvás Judit
Forrás: Önkormányzati Hírek Nagykőrös

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...