17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Bohém rapszódia a George Pal Moziban

A hír rövid, de igaz:

  1. január 13-án, délelőtt 10 órakor teltházas előadást tartott a George Pal Mozi.

Így olvasva nem tűnik nagy dolognak – a kilencvenes éveket megelőzően sokszor volt ilyen – de figyelembe véve, hogy 2019-et írunk, a letölthető filmek világát éljük, mindenesetre megérdemel egy rövidhírt. (Ha már kivártam a soromat a mozipénztárnál.)

– Miért pont vasárnap délelőtt vetítitek a Bohém rapszódiát? – kérdezem Fabulya Andrist, a mozi gépészét.

– Ezt a filmet már decemberben játszottuk két hétig, akkor is nagy érdeklődés követte. Akkor megígértük, hogy visszahozzuk, mert volt, aki lemaradt róla. És mivel sok friss és jó filmünk van ebben a hónapban is, így csak délelőtti időpontot választhattunk.

– Az rendben van, hogy a Bohém rapszódiát sokan meg akarták nézni, még a vasárnapi ebédfőzést is félretéve… de gyakran van ez így más filmekkel is?

Mosolyog… (talán butaságot kérdeztem?) pillanatnyi szünet után mondja csak:

-Ne felejtsük el, hogy a nagyteremben majdnem 300 ember fér el, de a Bohém rapszódia minden korosztályt lekötő film. És hát a zenéje önmagában is jó. Azért más filmeknél is többször előfordult, hogy csak az első sorok maradtak üresen… De azért ilyen csak bizonyos filmeknél van. Általában hétvégén van sok néző, elvégre az emberek olyankor érnek rá moziba menni. Egyébként az utóbbi időben a kisteremben egyre gyakoriabbak a teltházas előadások. – teszi hozzá nevetve.

-Az emberek – legalább is én – hozzászoktak, hogy mindig lehet jegyet kapni minden előadásra. Nem éri őket ilyenkor váratlanul, amikor itt szembesülnek a ténnyel, hogy már nincs jegy vagy nem oda szól, ahova akarják?

-Ezért van az internet. Mindenki nyomon tudja követni, hogy hova van még jegy, mindenki le tudja foglalni magának előre…

-Meg is tudja vásárolni esetleg interneten?

-Ez még a jövő zenéje… ha nem is a távoli jövőé.

-Térjünk még vissza erre a vasárnap délelőtti előadásra… Gyakran van a moziban ilyen jellegű játékrenden kívüli előadás?

-Nyugodt szívvel mondhatom, hogy gyakran. Minden pénteken ifjúsági előadással kedveskedünk a legifjabbaknak, a hónap első csütörtökén a nyugdíjasoké a délelőtt, éjszakai előadásokat tartunk a felnőtteknek, vasárnapi matinékat… és ezen kívül sokszor vetítünk külön megrendelésre egy-egy csoportnak, cégnek… – majd kis számolás után hozzáteszi –  decemberben  20 nap alatt 24 külön előadásunk volt. Igaz, ez csúcsidőszaknak számít… Na, azért nem kell azt hinni, hogy a mozi csúcsra van járatva, minden a filmek minőségén és a reklámon múlik. Ha jó a film – sok a néző, ha rossz vagy kevésbé jó – kevesebb. De ez így természetes.

-Kívánok sok jó előadást – zárom le a beszélgetést – és sok mozinézőt, ne csak hétvégén! És hogy minél több ilyen teltházas előadásra kerüljön sor!
Mert jobb a film, ha sokan nézzük együtt!

S Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....