14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Rossz lábát műtötték meg a ceglédi kórházban

T. negyvenes férfi, 2017 elején csúnya autóbalesetet szenvedett. Miután kiszabadították a roncsból, T.-t a mentő a ceglédi Toldy Ferenc kórházba szállította, tizenkét órával később sürgősséggel meg is műtötték. T. az Indexnek mesélte el történetét, miszerint

bár a kórházban a jobboldali combnyakat műtötték meg, valójában a baloldali combnyak tört el.

T. jobboldali combnyaktörését csavarokkal rögzítették, ez derül ki leleteiből és az igazságügyi orvosszakértői véleményből.

A lap szerint a műtét után szűk egy héttel hazaengedték, otthon lábadozott, gyógytornász kezelte. Azt mondja, a műtét után két héttel esedékes varratszedésen, majd a következő kontrollon is jelezte kezelőorvosának, hogy komoly fájdalmai vannak a bal csípőjénél. Újabb röntgent akkor még nem készítettek a baloldalról, csak májusban, amikor harmadszorra, akkor már elviselhetetlen baloldali fájdalmakkal jelentkezett a kórházban. Ekkor, 72 nappal a műtét után tavaly május 9-én dátumozott ambuláns lapon szerepel is, hogy

a baloldali primeren elszenvedett combnyaktörés rögzítés nélkül maradt. A rögzítetlen törés műtéti rögzítése szükséges.

2017 májusban újra megműtötték, addigra azonban a szakértői vélemény szerint bal lába egy centiméterrel megrövidült, és a csont valamelyest elfordult, így nem csak csavarokkal, hanem lemezzel is rögzíteni kellett. A férfi a második műtétnél azt kérte, hogy ne altassák el, hogy figyelhesse, valóban a jó oldalon műtik meg.

A férfi az Indexnek azt mondja, szeretett volna peren kívül megegyezni a kórházzal, és saját magának hétmillió, feleségének pedig kétmillió forint kártérítési összeget kért a hiba miatt. A férfi az Indexnek azt mondta, hogy a kárigényére egy évig nem válaszolt érdemben a kórház, pedig még ügyvédi felszólítást is küldtek nekik. A kórház egészen addig nem reagált, amíg az Index kérdéseit meg nem kapta. Amikor a lap kérdéseivel megkereste a kórházat, váratlanul, a baleset után két évvel megállapodtak a férfival, kártérítést fizetnek neki.

Forrás: 24.hu, index.hu
Fotó: index.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...