12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Testületi ülés a túlóratörvényről

A mai napon az ellenzéki önkormányzati képviselők együttesen, Nagy Tamás képviselő vezetésével nyújtottak be képviselői indítványt rendkívüli testületi ülésen arról, hogy a 100 %-ban önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ne érvényesítsék a megemelt túlórakeret lehetőségét és a 6 hónapon túli elszámolást. Az ülésen Dr. Diósgyőri Gitta jegyző azt mondta: zárt ülésen kell tárgyalni az ügyet, mert a nem közhasznú cégek esetében nem nyilvánosak a cégadatok.
A zárt ülés után a Fidesz ceglédi frakciója az alábbi sajtóközleményt juttatta el lapunkhoz: „A 100%-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek szóló utasítás a rendkívüli munkaidő elrendelésével kapcsolatosan témában elrendelt rendkívüli testületi ülés során a Fidesz Ceglédi Frakciója a következő határozati javaslatot fogadta el:
Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő testülete 
1. Kiáll továbbra is a családi adókedvezmények, a munkavállalói szabadságjogok növelését támogató jogszabály változások mellett és támogatja a 2012. évi I. törvény 2019. január 1-én hatályos módosításokkal bővített Munka Törvénykönyvét. 
2. Felkéri az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőit, hogy a rendkívüli munkaidőre vonatkozó szabályok alkalmazása során a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I törvényben meghatározott 250, kollektív szerződés esetén 300 elrendelhető túlóra mértékét meghaladó többlet rendkívüli munkaidő elrendelését kizárólag akkor alkalmazza, ha az érintett munkavállaló szabadon és önként, általa írásban elismert megállapodás keretében vállalja azt. Ezen túlmunkát önkéntesen nem vállaló munkavállalót ezért a döntéséért hátrányos következmény nem érintheti.
3. Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő testülete felkéri a Polgármestert jelen határozat közzétételére.
Mindemellett a Fidesz helyi csoportja szeretné megköszönni a 100%-ban Cegléd Város Önkormányzatának tulajdonában lévő gazdasági társaságok alkalmazásában álló munkavállalóknak a magas színvonalú, áldozatos munkájukat, mellyel biztosítják a Város lakóinak számára a kötelezően ellátandó és az önként vállalt feladatok ellátását.”

https://www.facebook.com/horvath.gabor.963434/videos/2134368293273050/

Horváth Gábor (Jobbik) képviselő élő adásban jelentkezett be a közösségi oldalon az eseményről. Mint írta, “A Rabszolgatörvény kapcsán tartott nyílt testületi ülést a fideszes polgármester zárttá nyilvánította. Mivel zárt ülés volt és érdemi vita nem zajlott benne csak terelés például a felé, hogy a tüntetéseken miért lobog a Székely zászló, ráadásul Hörömpő is olyan baromságokkal érvelt amelybe belesült és ennek ellenére sem mutattak hajlandóságot a Rabszolgatörvény helyi alkalmazásának figyelmen kívül hagyására,így felháborodásomat demonstrálva elhagytam a tárgyalóteremet.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...