12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nővérbál Nagykőrösön

Híres magyarok nyomában mottóval rendezték meg a 27. Nővérbált szombat este Nagykőrösön, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

A település életében tradicionális bált a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet és a Minőségi Betegellátás Alapítvány együttesen rendezte meg. A bál bevételével a vendégek az alapítvány munkáját támogatták, amit a dolgozók továbbképzésére, különböző tanfolyamokon való részvételére fordítanak.

Nyitányként dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapellátási alelnöke, dr. Hirdi Henriett Éva, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke, Minya Tünde és Tankó Ágota főigazgató köszöntötte a vendégeket. A főigazgató méltatta az egészségügyi dolgozók munkáját és elmondta, hogy a bált minden évben hosszú hónapokig tartó szervezési munkálatok előzik meg, melyben a kórházi dolgozók egyharmada vesz részt. Hangsúlyozta, hogy az előkészületek igazi csapattá kovácsolják a dolgozókat és jobb, mint egy csapatépítő tréning.

A köszöntők után Dobóczi Csaba, a kórház zeneterapeutája meglepetés műsorában híres magyar zeneszámokat énekelt a közönségnek, majd vacsora következett.

A híres magyarok nyoma a menüsorban is megjelent, hiszen nemzeti büszkeségeink kedvenc ételeit fogyaszthatták a bálozók. A menü Újházi Ede színész nevét viselő, vén kakasból főtt levessel indult. Ezt követően a vendégek választhattak Szent-Györgyi Albert és Arany János kedvenc étele, a galuskával tálalt paprikás csirke és Széchenyi István gyakran fogyasztott étke, a bajor módra készült csülök között. A desszert Rákóczi-túrós volt, melynek a hiedelemmel ellentétben nincs köze Rákóczi fejedelemhez. A sütemény Rákóczi János mesterszakács találmánya és azt az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás magyar éttermének konyhafőnökeként tette nemzetközileg is ismertté.

Az este további részében akrobatikus elemekkel tarkított különleges csárdást mutattak be a kórház munkatársai, éjfélkor pedig tombolahúzás következett.

Forrás: baon.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...