6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Támogatás csapadékvíz elvezetésre

120 millió forint támogatásból újul meg Cegléd déli városrészének csapadékvíz elvezetése. Cegléd Város önkormányzata a “Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megyében” című pályázaton nyerte a vissza nem térítendő támogatást.

A Cegléd Aranymeggyes utca területén húzódó G-1 jelű széles nyílt árok, mintegy 25 hektár terület csapadék és belvizét szállítja. A Láp utcától lentebbi szakaszba csatlakozó Mocsár utcai árok vezeti le a G-1 jelű csatornába a Bajcsy Zsilinszky útra illetve a Déli útra kivezetett csapadékvizeket. E két utca vízelvezető hálózatának kapacitásbővítésére, mélyítésére van szükség ahhoz, hogy a városközpontban jelentkező vízelöntési nehézségeket meg lehessen szüntetni. Az Aranymeggyes utcában üzemelő G-1 jelű csatorna jelenleg is megfelelő mélységgel, és kapacitással rendelkezik, azonban a probléma a csatorna lentebbi zárt szakaszán jelentkezik, amely nagyobb esőzéskor a kapacitása határán üzemel. A beruházás során megépítendő átemelő feladata, e zárt csatornaszakasz mentesítése.

A projekt keretében megvalósul a G1-es tárazó tó gépi kotrással történő iszaptalanítása, a G1-es csatorna zsilipeinek, átereszeinek rekonstrukciója, a szivattyúház felújítása, valamint az átemelő szivattyú cseréje. Továbbá a Láp utcában, a G1-es csatorna tehermentesítése érdekében elvezető csatorna épül és átemelő szivattyút is telepítenek. A beruházás befejezése 2019.
novemberében várható.

Fotó: google.com, a kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...