20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Elítélték a migránsokat csempésző abonyi férfit

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t. A közlemény szerint a férfit vagyoni haszonszerzés érdekében, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek kedden az első fokon eljáró bíróság.

A vádlott tavaly november 20-án a fővárosban egy gépkocsit bérelt azért, hogy az eddig ismeretlen társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokat továbbszállítsa Ausztriába.

A vádlott november 22-én éjjel érkezett a déli határszakasz közelébe a gépkocsival, ahol az ott várakozó huszonnyolc migránst felvette, és az osztrák határ felé indult velük.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a sofőr az M6-os autópályán tartott ellenőrzésen bukott le. A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámította az előzetes fogvatartásban töltött időt.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a férfi bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, és emiatt hosszabb szabadságvesztést szabjon ki. Így a határozat nem jogerős.

Forrás: MTI – A kiemelt kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....