11.2 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Faosztás és tüzelőtámogatás

Tűzifát osztottak a Szűcs telepen több családnál a múlt héten. Hörömpő Annamáriát a 3. körzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük erről és a „rezsicsökkentő” tüzelőtámogatás jelenlegi állásáról:

– Túri József doktor úr keresett meg és az ő felajánlásának köszönhetően négy családnál tudtunk tűzifával hozzájárulni a fűtésszezon terheinek megkönnyítéséhez. Végh Miklós vállalkozónak köszönöm a segítségét a pakolásban és fuvarozásban, mely szintén ingyenes hozzájárulás volt. Tudom, hogy sok helyen lenne még helye az ilyen felajánlásoknak, azonban próbáltuk úgy kiválasztani a lakosokat a Szűcs telepen, hogy család összetétel szempontjából több típusú helyre tudjunk adni. Így került idős egyedülállóhoz, egy gyermekes családhoz, több gyermekesekhez, illetve egy felnőtt, rokkant gyermeket eltartó idősebb roma asszonyhoz. Bízva abban, hogy a kis segítség is segítség, szeretném megköszönni dr. Túri József úrnak és családjának a felajánlott tüzelőt.
Mindemellett szeretném tájékoztatni a körzetemben élőket, hogy a téli rezsicsökkentés egyszeri, 12.000 Ft-os támogatás elérése a következő ügymenet szerint fog alakulni: Cegléd Város Önkormányzata a rendelkezés szerinti kormányhatározat alapján árajánlatot kért fűtőanyagot forgalmazó ceglédi kereskedőktől. A legolcsóbb árat kellett kiválasztania a megadott árajánlatokból fűtőanyag típusonként. Ez alapján értelemszerű, hogy több kereskedővel kötött a Város megállapodást, hiszen minden fűtőanyag típus esetében a legkedvezőbb ajánlatot kellett figyelembe venni. A bejelentett és megvizsgált, érvényes igénylők március hónapban fogják tértivevényes postai úton megkapni a Hivatal szociális csoportja által elkészített, jogosultság igazolására szóló dokumentumot. A sikertelen postai kézbesítéseknél a Hivatal megpróbálja telefonon keresztül vagy lakcímen történő átadás során felvenni a lakosokkal a kapcsolatot. Az igénylő ezen jogosultság igazolás birtokában 2019. december 15-ig bármikor beszerezheti az igényelt fűtőanyagot az Önkormányzat által megjelölt helyen (ahonnan a legolcsóbb árajánlat érkezett). Fontos tudnivaló, hogy a szállítási költség nem része a támogatásnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...