12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hulladékkezelés A-Z-ig

Veszélyes és nem veszélyes hulladékok gyűjtését végzi egy ceglédi családi cég a Külső-Kátai úti 104. szám alatti telephelyén, a mezőgazdasági áruház mögött. A tavaly nyáron nyitott hulladékudvarról azonban kevesen tudják, hogy egyes újrahasznosítható hulladékokért az Akku Gyűjtő Kft. még fizet is, hetente változó árakon. A szolgáltatásokról Kozákné Szendrei Gina ügyvezetővel beszélgettünk.

– Milyen hulladékot lehet behozni a telepükre?
– Kevesen tudják Cegléden, hogy mindenfajta veszélyes és nem veszélyes hulladékra van engedélyünk, így behozhatók elektronikus eszközök, tonerek, oldószerek, iszapok, fáradt olaj, elemek is a papír- és fémhulladék mellett.

– Milyen extra szolgáltatásokat kínálnak a helyi cégeknek, vállalkozásoknak?
– Sok helyi vállalkozásnál gondot okoz a veszélyes hulladék elszállítása, amelynek kezeléséről ma már igazolás is szükséges a környezetvédelmi hatóság felé. Cegléden nincs ilyen engedéllyel hulladéklerakó, így a velünk szerződő cégek mindenképpen megspórolják a fuvardíjat, ha helyben oldják meg a hulladékszállítást. Ráadásul mi minden – tehát a veszélyes és nem veszélyes – hulladékot egyben el tudunk szállítani, így egyedi kedvezményeket adhatunk partnereinknek. A csomagolókért, fóliahulladékért, irodában keletkezett papírért fizetni is tudunk. Ezen kívül kérésre cserekonténereket biztosítunk a hulladék gyűjtésére, amelyet időközönként elszállítunk.

– Hova kerülnek a hulladékok?
– Ma már nagyon sok mindent hasznosítanak, így a papírhulladék a papírgyárba, a fém a kohóba kerül. Még a veszélyes hulladékokban is van olyan elem, amit hasznosítani lehet, például az akkumulátorban az ólom. Ami nem kezelhető az megsemmisítő égetőkbe kerül, ami rendkívül drága.

– A háztartásokból milyen hulladékot hoznak leggyakrabban az emberek? És mi az, amit hozni kellene, de nem kerül a hulladéktelepre?
– Étolajat, elemeket és háztartási gépeket hoznak be leginkább, de gyakori az akkumulátor is. Ha behozzák a régi rossz aksit, és nálunk újat vásárolnak, akár 10 ezer forintot is spórolhatnak. A második kérdésre válaszolva tavaly nyitottunk és az a tapasztalatom, hogy igen komoly változás van 2009 óta, amikor a cégünk elődjét, a Pro-Bio Szelektív Kft-t alapítottuk. A lakosság sokkal inkább környezettudatos, fontos számukra, hogy ne csak „megszabaduljanak” a szeméttől, hanem, hogy biztosak legyenek benne, hogy nem károsítják a természetet. Úgy látom, hogy van értelme a környezettudatosságra nevelő kampányoknak, a szemléletformálásnak.

Amiért – hetente változó árakon – fizet a telep: vas, alumínium, rozsdamentes fém, sárga- és vörösréz, horgany, bronz, ólom, italosdoboz, akkumulátor, elektronikai hulladék, számítógép
Amiért fizetni kell: fáradtolaj, tévé, monitor, nyomtatópatron, elemek
Ingyenesen bevihető: használt étolaj, komplett hűtő, mosógép

Akku Gyűjtő Kft.
Telephely: Cegléd, Külső-Kátai út 104
Tel.: +36-70-940-9658
Munkaidő: Hétfő – Péntek: 08:00 – 17:00

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....