16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Fel- és lehajtási segédlet a 4-es útra

„Mióta megnyitották a Külső-Kátai úti felüljárót sok autósban merült fel jogosan a kérdés, hogyan tudok felhajtani a 4-es útra? Bízunk benne, hogy ezzel a kis segédlettel megkönnyíthetjük sok autósnak az utazását.” – ezzel a bevezetővel tett fel informatív képet az Ipari parkban lévő Europetrol benzinkút az autósoknak segítségül, hiszen a próbaüzem alatt lévő utak egyelőre a navigációkban nem is „léteznek”.
A kacskaringós útvonalat első látásra sem egyszerű kibogozni, mert minden esetben a Mol benzinkutakon keresztül zajlik a fel- és lehajtás a 4 főútra.
Budapest felőli lehajtásnál Ceglédre a Mol benzinkútnál kétszer jobbra kell tartani. Budapest felé felhajtásnál át kell menni a felüljárón, majd balra kanyarodva a Mol benzinkút mögött lehet felhajtani a 4-es útra. Szolnok felől lehajtás esetén Ceglédre lekanyarodni a Mol benzinkútra, majd kétszer jobbra kell tartani, és át kell hajtani a felüljárón. Szolnok felé való felhajtás esetén a híd előtt kell lekanyarodni balra, majd a Mol kútnál jobbra kanyarodva tud felhajtani a sofőr.
A munkálatok folyamatosan zajlanak az útszakaszon, az útszakaszok próbaüzem alatt vannak, ezért korlátozásokra lehet számítani. Jelenleg a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók nem hajthatnak fel- és le a 4-es útra ezeket a szakaszokon, ami igen nehéz helyzetbe hozza az ipartelepi vállalkozásokat.
– Két probléma is van ezzel az útvonallal, ami egy rejtett csomópontként megmarad majd, információink szerint azzal a kiegészítéssel, hogy a 4-es melletti most épülő szervízúton lehet majd felhajtani Szolnok felé – mondta el véleményét egy ipartelepi vállalkozás képviselője. – Az egyik, hogy félmegoldás lesz, hasonlóan az M5 inárcsi lehajtójához, pedig szerintem az Ipari park fejlesztése és a már itt lévő cégek, meg azok, akiket szeretnének még ide csábítani megérdemeltek volna egy olyan kiépített csomópontot, mint a fürdőhöz vezető vagy a körforgalom. A másik, hogy ezzel kivéreztetik az ipari parkot, mert sokkal bonyolultabb lesz a közlekedés ide, mint volt ez pedig nem túl vonzó a vállalkozásoknak. Ráadásul  most ideiglenesen, – úgy tudjuk őszig – életben van a 7,5 tonnás teherhatók fel- és lehajtási tilalma is az építkezés miatt, és ez nagyon kellemetlen nemcsak a sofőröknek, akiknek a Budai útról vagy a körforgalomtól kell megkerülni az egész várost, de eközben szennyezik Cegléd levegőjét, terhelik a városi forgalmat feleslegesen és fokozzák a balesetveszélyt.  Már az is nagy segítséget jelentene, ha legalább ezt a tilalmat feloldanák…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....