13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Adománygyűjtés a Budai úti iskolának

Egy kisfiát egyedül nevelő, végtaghiányos mozgáskorlátozott édesapa indított gyűjtést a Budai úti iskola támogatására a legnagyobb közösségi oldalon.

„Létezik egy iskola… Magyarországon… Cegléd külterületén, a Budai úton. Nagyszerű, kedves, lelkiismeretes, és jó szándékú emberek tanítanak ott, részben problémákkal küzdő és egészséges gyermekeket vegyesen. Nagy erőfeszítéssel végzik mindennapi munkájukat, de nem panaszkodnak. Teszik a dolguk, csendben, szívvel lélekkel, …mert hivatásuk a tanítás. Kisfiam nap, mint nap ebbe az iskolába járatom én is, végtaghiányos mozgáskorlátozottként egyedül nevelve, nap mint nap 14 kilométerről, mert az én kincsem nagyon jól érzi itt magát. Vidám, jókedvű, szerető közösségre talált, mind a diákok, mind a tanárok tekintetében. A közösség leginkább egy nagy-nagy család hangulatát idézi, így könnyebb a problémákkal küzdő gyermekeknek is a tanulás. Főleg, mert a tanítóknak mérhetetlen türelmük van. Az iskola, amiben tanulnak, sok kisebb épületből, benne kis létszámú tantermekből, és egyéb helységekből áll, melyek mind, egytől-egyig felújításra szorulnak, minden szempontból. Mivel külterületi iskola, mely nem sok anyagi forrásból gazdálkodik, várja, hogy aktív segítőkre leljen nem csak kifejezetten anyagi forrásokkal! Hamarosan elkezdődik a szükséges felújítás, hiszen jön a tavasz, mikor elkezdődhetnének a munkálatok. Részben megvan az anyagi forrás is, de nem mindenre elegendő, amire szükségeltetne. Éppen ezért arra az elhatározásra jutottam, megpróbálom megkeresni azokat a jó szándékú és eltökélt, tényleg segítőkész vállalkozókat és egyéb segítség „erőforrásokat, akik bármilyen olyan segítséget tudnak ennek a jobb sorsra érdemes iskolának, mely az intézmény megújulását eredményezik.”

Tősér Csaba leírja mire lenne szükség leginkább a Ceglédi Táncsics Mihály Általános iskola Budai úti tagintézményében: „pl. elektromos kábelek, huzalok, kapcsolók, szaniterek, armatúrák és egyéb berendezések, festékek, táblafesték, alapozók, gitt, glett stb… A sok kis épület egyetlen fedett eső védett összekötésének könnyűszerkezetes megoldásában való építőanyag felajánlásban is várja az iskola a segítséget. De burkolóanyagot, kötőanyagokat, egyéb építőipari anyagok felajánlását is szívesen fogadja az iskola.”

„Én magam és kisfiam előre is megköszönöm azon személyek jó szándékát és segítőkészségét, akik nemcsak elolvassák ezt a posztot, hanem megmozdul bennük egyfajta tenni akarás másokért, sok-sok gyermekért és tanáraikért, egy kis kedves, takaros, csupa szív iskoláért!” – zárta a felhívást Tősér Csaba.

https://www.facebook.com/toser.jabba.csaba/posts/2195168060797290

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....