12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Kötelező és önként vállalt feladatok, óvoda bővülés, táboroztatás és pályázatok

A Fidesz ceglédi frakciója megtárgyalta a soron következő testületi ülés előterjesztéseit, melyek közül érdemben a következő napirendeket emelnénk ki.

Hegedűs Ágota alpolgármester asszony elmondta, hogy az Önkormányzat helytállt 2018-ban is a vállalt feladatait illetően, melyekhez kapcsolódó beszámolók elfogadását a Fidesz támogatni fogja. Ilyenek az SOS Gyermekfaluval kötött megállapodás alapján a gyermekek átmeneti otthonának biztosítása, amit 2,5 millió Ft-tal támogatott a Város. Biztosítva volt az átmeneti szállás, éjjeli menedékhely, nappali melegedő, mint kötelezően ellátandó feladat, illetve önként vállalt feladatként az utcai gondozó szolgálat ellátása is. Ezen feladatoknak 2019-ben is eleget teszünk.

Nagy öröm, mikor olyan határozatot kell elfogadni, amiben óvodai férőhelyszámot kell bővíteni 94 főről 135 főre. A Lövész utcai Óvoda férőhely bővítés és épület fejlesztés  okán 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összeget az Önkormányzat kiegészített 26,5 millió forinttal. Így a rekonstrukció első üteme már befejeződött, a belső terek pedig a nyár folyamán fognak megszépülni összesen 176,5 millió Ft értékben a gyermekek, pedagógusok, szülők és a Fidesz frakció örömére, nyilatkozta Klément György az Óvoda körzetének önkormányzati képviselője.

A sajtótájékoztatót Hörömpő Annamária, a Szervezet helyi elnöke folytatta:

Örömmel szavazzuk meg azt az előterjesztést, ahol az Önkormányzat nyári napközi ellátást biztosít 2019. június 17. és július 19. közötti időszakra eső munkanapokon, általános iskolai alsó tagozatos ceglédi illetőségű gyermekek részére. Ehhez 2 millió Ft-os fedezetet kívánunk biztosítani. Kiemelten fontosnak érezzük, hogy segíteni tudjunk a dolgozó, illetve rászoruló szülőknek a gyermekeik felügyeletét illetően a nyári időszakban.

Ugyancsak gyermekekről van szó abban az anyagban is, ahol az előterjesztés alapján Csángó gyerekeket látna vendégül a Város.

Szeretnénk felhívni arra a pályázati felhívásra a figyelmet, melyet a Fidesz frakció javasolni fog kiírásra. Ez alapján maximum 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a város azon  nyertes pályázó ingatlan tulajdonosok, jogszerű használók részére, akiknek építménye helyi egyedi védelem alatt áll. A pályázat a még el nem végzett munkálatokat támogatja maximum 50% értékben. A rendelkezésre álló keret 5 millió Ft. A városi tulajdonú ingatlanok megszépítése mellett, ezen felhívással is szeretnénk ösztönözni és konkrétan segíteni a magántulajdonú építmények tulajdonosait is, hogy Cegléd egyre szebb és szebb legyen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....