11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

A „Föld órája” Cegléden

Egy teljes órán át sötét lesz a Földön: Magyarországon is lekapcsolják a fényeket a WWF Magyarország által indított „Föld órája” kihívás keretében. Cegléd Város Önkormányzata is csatlakozik a kezdeményezéshez. Március 30-án, szombaton 20 óra 30 perckor 1 órán át lesznek lekapcsolva az épületet megvilágító fények a Szentháromság téren. – tájékoztatta lapunkat Szokolai Attila.
A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján (vagy egy héttel előbb, ha nagyszombat arra a napra esik) megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.
A kezdeményezéshez csatlakozók között a WWF Magyarország 400 db értékes Lumenet energiatakarékosfényforrás-csomagot sorsol ki. A kihíváshoz akár több fotóval is lehet csatlakozni ITT.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...