12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

„Utolérjük a városközpontot”

Célegyenesbe ért az önkormányzati ciklus, ebben az évben ősszel helyhatósági választásokat tartanak Cegléden is. A választók tájékoztatására a Ceglédi Panorámában egy cikksorozatot kívánunk megjelentetni, melyben lapszámonként egy önkormányzati képviselőt kérdeznénk az elmúlt években végzett munkájáról. Lehetőséget kívánunk biztosítani mindenkinek, hogy beszámoljon a ciklus végéhez közeledve az eredményekről és amennyiben indulni kíván az őszi önkormányzati választásokon, akkor jövőbeli terveiről is. Most a 3. számú választókörzet képviselőjét Hörömpő Annamáriát faggattuk képviselői munkájáról és terveiről.

-Hogyan értékeli képviselői munkáját? Sikerült-e megvalósítani, amit célként kitűzött, sikerült-e beváltani a választási ígéreteket?

-A 2014. évi választási kampányban tett ígéretek lényegében teljesültek, egy jelentős kérdés maradt nyitva a Szűcs-telep kerékpáros és gyalogos közlekedésének megoldása, azonban ez is folyamatban van. A lakossági fórumokon még maguk a polgárok is összevitáztak nem egyszer azon, hogy aluljáró, felüljáró, sorompó vagy lift legyen a végső megoldás. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően elindulnak idén a munkálatok, amelynek során kerékpárút épül a felüljárón, egészen az Ipartelepi útig, a gyalogosoknak pedig járda fog rendelkezésre állni. De be tudok számolni már elkészült beruházásokról is a Szűcs-telepen, hiszen teljes csatornázást kapott a városrész – jelentősen növelve ezzel az ingatlanok értékét – útkarbantartások mellett útalap stabilizációt végeztünk a Posta dűlőn és a Fűtőház utca nem aszfaltos részén, útalap került kialakításra három újabb utcán, bővítettünk közvilágítást és még három helyre, a Nád, a Méhész utcába és Kernács-telepre kértem újabb lámpatesteket, valamint kihelyezésre került térfigyelő kamera és még egyet kértem az óvodához. Nagyon fontos, hogy a Cigányszéki árok szintezésére, kotrására van pályázatunk, melynek sikerességében bízom. A múlt hónapban teljes kátyúzás történt a Szelei és a Fűtőház utcán. Most a padkaigazítás és a szikkasztóárok karbantartása következik. Emellett vagy 1-2 újabb utcát zárunk le aszfalttal vagy még alakítunk ki újabb útalapokat. A MÁV-val vívott harcokat, a hulladékügyeket, az egyéni lakossági megkereséseket még sorolhatnám hosszan. A következő ciklusban mindenképpen szeretnék egy kulturált járdaszakaszt kiépíttetni az újonnan épülő kerékpárúthoz és zebrához a Szelei út és a Jászberényi út közé. Természetesen a kisebb utcák útjainak rendezése folytatódni fog. Fontos nekem, hogy megtaláljuk a megoldást a felüljáró és a Kernács-telep közötti gyalogos közlekedésre is. Aki ott volt a lakossági fórumomon, tudja, hogy már erre is megszületni látszik a megoldás, mely reményeim szerint 2019-2020-ban megtörténik.

Eközben Kecskéscsárdán a Bábamolnár dűlőben szintén a közvilágítás bővítését indítottuk el. Ez hosszadalmas lesz, valószínűleg a munkálatok befejezése október utánra várható. Útalap stabilizáció történt a régi „kis Lenin” úton, amit most nyár elején megismétlünk. A Szolnoki úti lakótelepen fásítottunk, szalétli került kihelyezésre, parkolót tettünk rendbe. Itt még a játszóteret folyamatosan újítjuk fel, illetve a Hubertusz parkba is szeretnénk új eszközöket kihelyezni. Itt első körben útalap kialakítását kezdeményeztem, ami meg is megtörtént a Bede szélen.

Közben megújult a Deák utcai óvoda épülete és energiatakarékos megoldások beépítésére került sor. Az ovi Vitéz utca felől lévő járdaszakaszát felújítottuk. Csapadékvíz elvezetést és parkoló kialakítást végeztünk a Köztársaság utca vasút felöli végén. A Bem utca elején lévő, fagyökerek által tönkretett járdaszakaszt elkezdtük újjáépíteni. Mindenképpen szeretném, ha a Fáy András utca új kopóréteget kapna és tovább haladnánk ezen a környéken a járda felújításokkal.  A Dohány utcában évek óta húzódik az aszfalt süllyedések javítása, ami most megvalósult. Ugyanitt a civil keretes pályázatból világítás lett kialakítva a garázsoknál, illetve közvilágítás teljes bővítése történt a Dohány utca végén és a Bürgeház dűlőn.  A Klapka György és a Zerge utca végre aszfaltréteget kapott az ott élők örömére. A fentiekben elmondottak, csak a leglényegesebb, legtöbb lakost érintő fejlesztések, ezeken kívül a számos kisebb, egyéni és néhány házhoz kapcsolódó eredményeket még hosszan sorolhatnám.

-Amennyiben pártja és a választók bizalmat szavaznak a következő ciklusra is: mit tart a legfontosabb megoldandó problémának, milyen megoldási javaslatai, tervei vannak a körzetében?

-Amennyiben bizalmat kapok képviselőként és a jelenlegi városvezetéssel tovább folytathatjuk a munkát, bízom benne, hogy a már említett jelenlegi és jövőre tervezett feladatokon kívül összességében 2024-ben megállapítható lesz, hogy elkezdtük utolérni a városközpontot. Ez alatt azt értem, hogy a városközpontban és az ahhoz közelebb élők számára természetes adottságok – mint mindenhol aszfaltburkolat, közvilágítás, csatorna, kerékpárutak, széles járdák – a külső területeken eddig nem álltak mindenhol rendelkezésre. A felsoroltakból kitűnik, hogy ezen „adottságok” megteremtése a cél 2010 óta a körzetemben. Sajnos, ezek szakaszról szakaszra zajlanak és nem annyira látványosak. Viszont élhetőség és értékesség szempontjából elengedhetetlenek. A következő ciklusban befejezve ezt a lakosok által természetes módon megkövetelhető infrastruktúra kialakítását, már a finomabb, szépítő beruházások kivitelezését tervezem. Tartalommal kellene feltölteni a Hubertusz parkot, a tűzoltóság mögötti kertváros részben járdaprogramot kellene elindítani, a Szűcs-telep teljes felzárkóztatása alapvető cél, melyhez az új kerékpárút, járda segítséget fog nyújtani. Mindehhez már lakossági támogatás, ötletek, elképzelések is kellenek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...