5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Súlyosan megsérült a Cegléden kirabolt idős hölgy

Rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a ceglédi vasútállomás lépcsőjéről lerántott és kirabolt egy idős nőt – közölte dr. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A bűnügy vádlottja egy fiatal férfi, aki 2018 őszén munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett. Októberben, a reggeli órákban vonattal utazott Kecskemétről Budapest irányába, azonban Cegléden leszállt a vonatról.

A vasútállomás aluljárójában észrevett egy lassan lépdelő idős nőt, a bűnügy hetvennégy éves sértettjét. Az asszony mögé lépett, és kirántotta a sértett táskáját a kezéből. A férfi olyan erővel rántotta meg az idős nőt, hogy a sértett a lépcsőről az aluljáró beton padlózatára zuhant.

A vádlott kivett a táskából mintegy ötezer forint készpénzt, majd a táskát a benne lévő iratokkal és egyéb tárgyakkal eldobta. A férfit a Ceglédi Rendőrkapitányság járőrei elfogták, őrizetbe vették.

A férfi ruházatából előkerült a sértett pénze, a vádlott segítségével a táskát is megtaláltak. Azt az idős asszonynak vissza is adták, aki súlyosan megsérült, az orrát és a karját törte el.

A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: szoljon.hu
A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...