10.6 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Nyüzsgő április

Mindenki bolondos hónapja az április, mert megindul az élet a növényekben és a Föld többi élőlényében is. Így vagyunk ezzel mi emberek is, kibújunk otthonainkból, elindulunk élményeket gyűjteni. Cegléd városában mostanában nyüzsögnek a kínálkozó kulturális programok.

A Ceglédi Alkotók Egyesületének korábbi vezetője Apáti-Tóth Sándor kamara kiállítása áprilisban látható volt az Otthon Art Kávézóban. A májusi meghívott Gulicska Lőrinc, aki grafikáit május 2-án teszi fel és 17 órakor tart kiállítás megnyitót. Másnap Bori Jenő villamosmérnök-mérnöktanár tart izgalmasnak ígérkező előadást a tudományokról, a kerékpár kreációiról és tekerőlant, valamint ütőgardonos pályafutásáról is hallhatunk, közben egy kis bemutatóban is lesz részünk.

Április 5-én Verebes György festőművész, egyetemi tanár szolnoki Művésztelep vezetője állította ki nagyszabású képeit a Ceglédi Galériában. P. Rónai Gábor tanítványaival óriásrajzokat készített a Városi Könyvtár ablakaira, ahol a Költészet Napja alkalmából hiteles, művészi háttérként szolgálhatott. Szolgálhatott? Igen, a szó karitatív értelmében, hiszen mindenki láthatta, hogy az alkotás szeretete milyen eredményeket hozhat és milyen célokat szolgálhat. Április 12-én Fésűs Ferenc és tanítványa, Oldal Barni előadását hallgathattuk a kávézóban Cegléd könnyűzenei életének történetéről.

A minap betértem a Kossuth Múzeumba. Ott aztán bebizonyosodott, hogy valóban tartalmas, változatos programkavalkád volt a tavalyi évben is, hiszen Kisfaludi István fotói hitelesen emlékeztetnek a tavalyi év eseményeire: tudományosakra, történelmi megemlékezésekre, emlékhelyek és új üzemrészek avatására, sport- és szabadidős programokra, kitüntetésekre, évfordulókra, kulturális eseményekre. Beszédes képek mutatják be a Patkós Irma Színház és az iskola fellépéseit, a ceglédi amatőr és profi alkotók kiállításait. Jó visszatekinteni, ilyenkor érzek egy kis jóleső patriotizmust és büszkeséget is.

2019-ben is lesz Múzeumok éjszakája, lesznek kiállítások és előadások, mindaddig, míg lesznek olyan emberek, akik felvállalják a szervezési feladatokat, leginkább lélekből és szívből jövően. A fiatalok, ha jól érzik magukat itthon, Cegléden, a rendezvényeken, alkotókörökben barátokra találnak, akkor örömmel élik itt életüket és ők is majd továbbviszik a hagyományokat, új dolgokat tesznek hozzá és nyüzsög tovább az április és pörögnek az események egész évben. Úgy legyen!

Kiszely Margó
Fotó: ctv.hu, a kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...