10.8 C
Cegléd
2024. március 11. hétfő
spot_img

Rendőrségi beszámolót kér a polgármester

A csütörtöki testületi ülésre készüljön beszámoló arról, milyen intézkedést tett, tesz és milyen eredménnyel a Ceglédi Rendőrkapitányság a hétvégihez hasonló tragédiák megelőzése érdekében – erre kérte Takáts László polgármester a rendőrkapitányt. A ceglédi rendőrség 2018-as évről szóló beszámolója is téma volt a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság délutáni ülésén. A napirend tárgyalása azonban főként a hétvégi balesetről és a továbbiak megelőzéséről szólt.

Takáts László, polgármester: “A hétvégi tragikus kimenetelű közlekedési baleset kapcsán a Jogi-, Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság mai ülésén a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjétől az elmúlt időszak intézkedéseiről, valamint a városban tapasztalható felelőtlen gyorshajtás visszaszorításának szakmai lehetőségeiről kértem beszámolót a képviselő-testület csütörtöki ülésére.

Kiemeltem, hogy a hétvégi tragikus események tükrében a kapitányság egyébként elismerésre méltó eredményei jelen pillanatban másodlagosak. – A legalább egy éve fennálló probléma kezelésében a lakosság számára úgy tűnik, nem sikerült kézzel fogható eredményeket elérni, ezért, mint a város polgármestere, arra kérem a kapitány urat, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készítsen szakmai beszámolót, hogyan lehet ezeket a felelőtlen, veszélyes eseményeket meggátolni, mert azt hiszem, hogy összességében ez közbiztonsági-, közlekedésbiztonsági probléma, amelyben a ceglédi kapitányság az illetékes. Cegléd Város Önkormányzata – úgy, ahogyan ezt az elmúlt években is tette – minden segítséget megad a rendőrkapitányság munkájához.

Az önkormányzathoz tavaly szeptemberben érkezett jelzés a Kossuth Ferenc utcán tapasztalható események kapcsán, amelyet követően ugyan folyamatos egyeztetés zajlott, de az intézkedések időleges eredményeket hoztak. Ezért most pontos kimutatást kértem az elvégzett munkáról, az intézkedések jellegéről és számáról, a területen működő önkormányzati kamerarendszer adatainak felhasználásáról. – Néhány tucat felelőtlen ember magatartásáért nem lehet egy egész várost felelősségre vonni, így mindenképpen olyan megoldást kell kidolgozni, amely hatékony. Arra kérem a kapitány urat, hogy a problémát oldják meg, s azt gondolom, erre a munkára nem lehet semmilyen haladékot adni. Az itt élő polgárok biztonsága szempontjából csütörtökre kérem a megoldási javaslatot, hogyan lehet a jelenséget megszüntetni a városban.

A felszólaló bizottsági tagok és a tragikus eset kapcsán az ülésen jelen lévő képviselők felszólalásukban egyetértettek a közlekedés biztonságát javító intézkedések bevezetésének fontosságával, a bizottság elnöke pedig az önkormányzat együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.”

Forrás: ctv.hu, Takáts László – Facebook
Fotó: Takáts László – Facebook

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...