3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Teljesen összeomlott a ceglédi gázolás túlélője

Az anyja szerint talán soha nem tudja majd feldolgozni a fia, K. Dávid (21), hogy végig kellett néznie szerelme halálát.

A ceglédi fiatalember és szerelme, B. Emese (†18) szombat éjjel hazafelé sétáltak egy szórakozóhelyről, amikor egy 22 éves férfi elgázolta őket a Pest megyei város egyik kereszteződésében. Dávid (21) súlyos sérüléseket szerzett, de túlélte a tragédiát, míg szeretett barátnője, Emese a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A fiú édesanyja megtörten nyilatkozott lapunknak.

– Teljesen összetörtünk lelkileg, Dávid a leginkább – csuklott el a hangja Juliannának. – A fiam még most is kórházban van: nyílt lábszár-, boka- és lapockatöréssel és sok-sok horzsolással élte túl a szörnyű tragédiát. Mégis a lelki fájdalmak a legnagyobbak. Azt el sem tudjuk képzelni, mit érezhet annak a szegény lánynak a családja – folytatta remegő hangon az aggódó édesanya.

A baleset egy forgalmas ceglédi úton érte a fiatalokat: a Kossuth út és a Teleki út kereszteződésében szerettek volna átkelni az út másik oldalára, ám a gázoló egyes szemtanúk szerint több mint 100 kilométeres óránkénti sebességgel sodorta el az út szélén bandukoló párt. Az elütött fiú édesanya elmondta, nem ez volt az első eset, hogy bivalyerős verdával hasítanak végig Cegléd széles, forgalmas utcáján.

Így történhetett a halálos áldozatot követelő szerencsétlenség.

– Hiába a figyelmeztetések, büntetések, rendszeres ez az eszeveszett száguldozás a városban éjjelente. Hány embernek kell még értelmetlenül meghalnia? – fakadt ki a fiatalember anyja, aki abban bízik, hogy a baleset körülményei minél hamarabb kiderülnek, és a balesetet okozó fiú megkapja méltó büntetését.

– Halálos kimenetelű baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás a 22 éves sofőr ellen, aki szabadlábon védekezhet – mondta kérdésünkre András Tamás alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Közúti baleset okozásáért a sofőr 3 évig terjedő szabadságvesztést kaphat, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz. Egytől akár öt évig is börtönbe kerülhet, ha a bűncselekmény halált okoz, de 8 évvel is sújthatják, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza.

Forrás: blikk.hu
Fotó: PMRFK sajtó, Grafika: Séra Tamás

Hasonló hírek

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Alsohangon 8 év, de ez is kevés az ilyennek.
    Ja, gratula a cikk írójának… “a BMW megrongálódott” ki a faszt érdekel…. Az ilyen állat egy catepillar kanalába szállt volna bele.

  2. Szerintem pedig szándékos emberölés, hiszen mit gondol az aki az 50km-es megengedett sebesség helyett 140-el megy??? Csak remélem hogy megkapja a méltó büntetését. A szülők meg tűnődhetnek azon nem kellett volna-e több felelősség tudatot plántálni a “gyermekbe”.
    Vajon a szemébe mernek e nézni az anyának akinek a gyermekét, kincsét a felelötlen, agyatlan kölykük meggyilkolt?!

    • 140-150 körül volt a sebesség ahogy hallottam. Szabályos kivégzés volt. Ez az agyatlan dinoszaurusz már egy ideje száguldozik a városba. Csak idő kérdése volt, hogy mikor gyilkol. Jobban járt volna ha egy fának csapódik egyedül.

  3. valóban meg érdemli a büntetést de az apuka megveszi az illetékeseket a lány szülei meg szenvedjenek a fájdalomtól ahol pénz van ott a hatalom????????

  4. Szörnyű tragédia, de azért nem kell átmenni mindenkinek bíróba! Tetszettek volna jogi egyetemet végezni, akkor meglehet, hogy Önök tárgyalnák az ügyet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...