14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Csúsznak a felújítási munkák a gyermekrendelőnél

Tavaly októberben megkezdték a Kossuth Ferenc utca és a Kárpáti Aurél utca sarkán lévő gyermekorvosi rendelőknek és az orvosi ügyeletnek helyet adó épületegyüttes felújítását.
Az előzetes hírek szerint a várható befejezés 2019. április 1. volt. Ez a dátum szerepel a közbeszerzési pályázat eredményhirdetésében. Más helyi médium híreivel szemben a munkálatok haladnak, de nem éppen a legjobb ütemben, ahogy azt olvashattuk. A felújítás során sajnálatos módon előre nem látható hibák derültek ki, így az építési munkák várható befejezése az eredeti dátumhoz képest 2 hónapot csúszik.
A közbeszerzési pályázat módosításának indoklása szerint: „A kivitelezési munkák során, a feltárást követően derült fény arra, hogy a gépészeti alapvezetékek az elvártnál rosszabb állapotban vannak, hiányosak és új alapvezeték kiépítése szükséges. Az aljzatok feltárása során kiderült, hogy a burkolat alatti aljzatok nem megfelelőek hidegburkolat készítésére, így hidegburkolat helyett PVC burkolatot kell készíteni, ennek beszerzése és technológiája (csak kiszáradt aljzatbetonra fektethető) miatt az eredetileg vállalt teljesítési határidő nem tartható. Mindemellett a fa homlokzati nyílászárók teljes tokszerkezetét is cserélni kell, amely lényegesen megnöveli a gyártásuk idejét, így a teljesítési határidőt is. A fentiek miatt Vállalkozó akadályt közölt. A felmerült műszaki változások miatt a Vállalkozó által benyújtott költségkimutatást Megrendelő elfogadta. A költségnövekedés összege nettó: 0 Ft, az eredeti vállalkozási díj nem változik. A műszaki változások miatt Felek a teljesítési határidő 2 hónappal történő meghosszabbításában egyeztek meg.”
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok elhúzódása miatt a gyermekorvosi rendelők és az orvosi ügyelet is a már korábban meghirdetett helyszínen maradnak.
László Ágnes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...