14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Tiszaújvárosi nemzetközi atlétikai verseny

Keszthelyi Luca 2 aranyéremmel kezdte a szabadtéri atlétikai szezont a tiszaújvárosi nemzetközi atlétikai versenyen!

A szombaton megrendezett tiszaújvárosi nemzetközi atlétikai versennyel megkezdődött az atléták részére a 2019. évi nyári szabadtéri atlétikai versenysorozat.

A változékony esős időjárás végül is kegyes volt az atlétákra és nagyobb eső és sérülés nélkül letudták bonyolítani a versenyt.

A nemzetközi versenyen 3 ceglédi atléta vett részt és bizonyította újból a tehetségét, Keszthelyi Luca /2004/, Juhász Anna/2004/ és Ecseri Angéla/2006/.

Anna és Angéla kisebb sérülésekkel érkeztek a versenyre amelyeket még a tavaszi felkészülés során szereztek, de bíztunk benne hogy ez jelentősen nem fogja befolyásolni a teljesítményüket. Luca felépült másfél éves sípcsonti dudor fájdalmából és most már újból tud versenyezni más ugró versenyszámokban is, mint pl. az ötösugrásban.

A versenyt Luca kezdte az ötösugrással, ahol többek között  a fedettpályás magyar bajnok és egy szlovák válogatott lány ellen kellett versenyeznie, de ez csak doppingolta a versenyben. Luca fokozatosan javuló ugrásokkal , a döntőben meggyőző fölénnyel 16,19 m-t ugorva maga mögé utasította minden vetélytársát és több mint 40 cm-rel nagyobbat ugorva a másodiknál megnyerte a versenyt. Ezzel a teljesítménnyel – ha indult volna a fedettpályás OB-n februárban – akkor azt megnyerte volna.

Luca 2. versenyszáma a magasugrás volt ahol jelenleg korosztályában nincs igazi ellenfele, így a célkitűzés minden versenyen az hogy győzze le saját magát és ugorjon új egyéni csúcsokat. Luca 166 cm-t ugorva megnyerte a versenyt, sajnos a 169 cm nem ment át.

Az idei évi cél a jövő évi ifjúsági EB  173 cm-es kvalifikációs szintjének a megugrása, amivel Luca kijutna az EB-re.

Anna és Angéla a 80 m-es gátfutásban indultak ahol célul tűztük ki a 14 mp –es idő alá jutását, ami mindkettőjüknek sikerült.

Anna a serülő korosztályban kíváló futással , új egyéni csúcsot futva 13,87 mp-el az erős középmezőnyben végzett, nem sokkal lemaradva a legjobbaktól.

Angéla az újonc korosztályban élete első 80 m-es gátfutó versenyén 13,81 mp-es kíváló időt futva a 4. helyen végzett.

Anginak nem volt szerencséje az elmúlt időszakban, immár a 4. versenye hogy lemaradt egy kicsivel a dobogóról, de mindig akadályozták a felkészülését kisebb sérülések és most sem versenyzett teljesen egészségesen. Biztosak vagyunk benne hogy amennyiben felgyógyul sérüléseiből és teljes értékű edzésmunkát tud végezni, akkor a következő időszakban már a dobogón fog végezni.

Keszthelyi Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...