8.8 C
Cegléd
2024. március 25. hétfő
spot_img

Tortában a bor

Az előző számban írtam a hordóbontásról: 10 év után bontottuk fel édesapám, Petró János emlékére, halálának évfordulójára. Apám a Közgépben 40 évig dolgozott mint raktáros és másodállásban a kultúrházban 40 évig volt színpadmester. A városban az ünnepi rendezvényeken használt tribünt mindig ő díszítette. Emlékét nem feledjük!

Több jó ismerősömnek is adtam az emlékére felbontott borból, köztük Lajos Mary-nek is a Békebeli Cukrászat tulajdonosának. Ő egy hétig mazsolát áztatott a 10 éves borba, és készítettek egy tortát, melybe a mazsolákat belesütötték. A torta tetején égetett cukorból búrát készítettek, igen elegáns és szép volt.

Mindnyájan búra alatt vagyunk, a Teremtő Isten búrája, védelme alatt van az egész Föld – szimbolikusan ezt az üzenetet ébresztette bennem a torta, melyet húsvétra kaptam ajándékba. Lajos Mary-nek és Attilának ezúton is köszönöm, igen finom volt.

A napokban voltam vérvételen az sztk-ban, köszönés után az egyik kedves hölgy – aki olvasta a cikket – e szavakat intézte felém: szép látvány volt a színe a bornak, úgy megkóstoltam volna. Másnap vittem neki a maradék nedűből, remélem ízlett, utólag is kedves egészségükre, nekem nagyon jól esett, hogy így reagált a cikkre.

Józsi bá

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...