3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Áram és ivóvíz nélkül él…

Még 10 évre van ereje az élethez! – címmel írt cikket Beregi-Nagy Edit egy ceglédi tanyán, áram és ivóvíz nélkül élő néniről: „76 éves, mesebeli derű lakik a lelkében. Edit néninek hívják. Áram és ivóvíz nélküli tanyán él. Elégedett a sorsával! Ám tény, egy sparhelt, renoválás a házon és járhatóbb földút élhetőbbé tenné az életét!”

Az újságíró, aki egy riport készítése kapcsán találkozott tavaly az idős nénivel, gyűjtést szervez a Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány támogatásával, akik a tanyafelújítás ügye mellé álltak. Az április közepi felhívásra 300 ezer forint felajánlás érkezett és egy sparhelt, amit ezen a héten szállítanak el Ceglédre.

– A havi 40 ezer forintból élő csöppnyi asszonyból hihetetlen erő, kitartás és derű árad. Hetente egyszer bemegy a városba, Ceglédre vízért, kenyérért kerékpárját tolva, a sárban botladozva, a traktorok felszántotta úton. Gyertyával világít, a nappal kel és nyugszik, büszke a tyúkjaira, kis kertjére. Szeret itt élni.Télen vittünk meleg ruhákat és élelmiszert, és ígértük, segítünk a porta és az út rendberakásában. Nagyon sokan megmozdultak az egész országból a felhívásra: pénzt, építőanyagot, fizikai munkát ajánlottak fel. Lehetőség van további támogatásra, de Edit néni biztonsága érdekében a címét nem tesszük közzé és kérünk mindenkit, tartózkodjon az egyéni, segítséget ajánló, látogató akcióktól, amivel csak riadalmat keltene az idős asszonyban. – tájékoztatta lapunkat Beregi-Nagy Edit újságíró, aki rendszeresen látogatja a nénit.

A Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány a csak erre a programra elkülönített számlaszámon várja azok támogatását, akik szeretnék támogatni anyagilag ezt a nemes ügyet: MKB Bank 10300002-10599930-00014904. Felajánlásokkal kapcsolatos információ: 06-30-848-5991.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...