19 Comments

 1. 11

  sansa

  130 km/h = 36 m/sec, 50 km/h = 14 m/sec
  Gondoljuk végig hol járhatott az autó amikor a fiatalok körbenéztek ?
  Talán a postánál ? Én is leléptem volna. Ha valakinek hibás a szülője az biztos nem a gyalogosé. Kell ragozni, hogy ki a felelőtlen ? Az a szülő aki olyan autót ad a fia feneke alá ami közelebb áll egy versenyautóhoz mint egy normál utcai autóhoz, vagy az a rendőrség aki nem lép fel a városon belül történő száguldozás ellen ? Aki egy keveset hallott erről a társaságról tudta,hogy be fog következni egy ilyen “baleset”. Kérdés az volt mikor és kivel történik meg. És még egy kérdés, lesz e következménye, vagy minden marad a régiben ?

  Reply
 2. 10

  Péter

  Kinek nem tetszett a hozzászólásom, hogy nem jelent meg? Felkértem a cikk íróját, hogy arról írejon esszét, hogy hány km/óra sebességgel mehetett az az á……t!?
  Továbbá kértem, hogy az elhunyt kislány szülei fegyelmét hívja fel, hogy az ügyet ne a ceglédi bíróság tárgyalja!
  Én reménykedem, hogy ezt kérni fogják.

  Reply
 3. 9

  JULISKA

  Tóthné Wetter Judit! Anya! Nagymama! Arról tessék már esszét írni, hogy hány km/óra sebességgel mehetett az a barom!
  Mindemellett természetesen a család figyelmét hívja fel arra, hogy semmilyen körülmények között ne engedjék az ügyet a ceglédi bíróságon tárgyalni!
  Én konkrétan remélem, hogy erre kiterjed az elhunyt kislány szüleinek a figyelme!

  Reply
 4. 8

  Károly

  Az úttest nem versenypálya !!! Ha max 50 km/ h sebességgel halad az autós (ami nem kötelező) időben észleli az előtte áthaladó személyeket.De mint a jelen estben is jelentős sebesség túllépés történt mert talán versenyeztek a másik autóval!!! Nem is az útra figyelt hanem a másik autóra megtörtént a tragédia. Van ok elgondolkodni ,,LAKOTT TERÜLETEN BELÜL MAGAMUTOGATÓ VERSENYEKET RENDEZNI??? A BŰNT NEM LEHET MEG NEM TÖRTÉNTÉ TENNI!!!

  Reply
 5. 7

  Okos Péter

  A hölgyet (anyát, nagymamát) pedig a bejegyzése alapján nagyon sok mindenre nem tanították meg.

  Reply
  1. 7.1

   Zentainé Nagy Mária

   El kéne olvasni még egyszer a posztot! Szerintem nagyon sok mindenre megtanították! Probléma, hogy arra próbálja ösztönözni a szülőket, nagyszülőket, hogy meg kéne TANÍTANI közlekedni a gyerekeket, unokákat? Akkor folytatom a felsorolást: Gyalogosan az úttesten járda hiányában forgalommal szemben célszerű és szabályos közlekedni. Ha van kerékpárút, ott kéne tekerni. Szabályosan elöl fehér, hátul piros lámpa van a kerékpáron. Külterületen a láthatósági mellény viselése kötelező (lenne), kerékpárosnak és gyalogosnak egyaránt. 12 év alatt kísérni kell a gyereket, főútvonalon nem közlekedhet egyedül kerékpárral! Úgy célszerű, hogy elöl megy a gyerek, mögötte kb fél méterrel beljebb a szülő. Az nem kísérés, hogy apuka /anyuka teker elől a gyerek meg kacsázik hátul! Autóval nem parkolunk, várakozunk kerékpárúton! Nem tesszük magunkat süketté sem gépjárműben, sem kerékpáron, sem gyalogosan a hallgatott zenével, rádióval! Cegléden elég gyatra a közlekedés kultúrája, néha teljesen hiányzik! 35 éve vezetek, 14 év főváros és Európa, azóta kiegészült ez a sor Cegléddel. A fővárosban ezen idő alatt kétszer megtaláltak hátulról a piros lámpánál, gyakorlatilag koccanás volt. Itt kis városunkban 3 súlyos balesetünk volt, egyik sem saját hibából! A poszt írója nem hibáztatja a gyalogosokat, nem menti fel a kis Sas-t, csak fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a mi felelősségünk is az, hogyan közlekednek a gyerekeink, unokáink! A “margójára” egyébként annyit jelent, hogy ez jutott eszembe róla. Anno nekem a tanítónénim és némelyik tanárom írt a füzetem margójára. Némelyiket szerettem, volt amit nem! Ezt szeretem! Lehet gondolkodni! Azon is, hogy összetör-e a világ attól, ha pl a piacnál megállok és átengedem azokat a vásárlókat tele kézzel, akik csak a túl oldalon tudtak parkolni, avagy gyalog vannak!? Avagy ha látom, hogy a Bajcsyn jó hosszan áll a sor, én itt balra rá szoktam kanyarodni és kiengedek pár autót? És igen, mindenki követ el hibát közlekedés közben, vagy figyel rá az őrangyala és megússza, vagy nem! Amikor én baromi nagy hülyeséget csináltam, megúsztam, 21 éves történet, elévült. Sikerült a Rákóczi úton lassítás ( és csattanás) nélkül kereszteznem a Széchenyit. Utána rögtön leálltam, nem bírtam tovább vezetni, remegett kezem-lábam…… És azon gondolkodtam “Hogy a fenébe lehettem ennyire hülye és figyelmetlen?????”

   Reply
   1. 7.1.1

    Okos Péter

    Mariska, ne ossza az észt! Igenis, sok mindenre nem tanították meg a cikk íróját. Konkrétan a tiszteletre sem, ha nagyon érdekli! Egyáltalán nem helyénvaló a kioktatása sem Önnek, sem a cikk írójának, ebben a helyzetben, amikor egy gyönyörű szép fiatal kislányt halálra gázolnak, mert lakott területen belül a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel halad valaki. Ne centizgessen, hogy zebra, vagy nem zebra, mobiltelefonozik vagy sem! Ez a tragédia megengedett sebességgel való közlekedés esetén elkrülhető lett volna! Szégyelje magát mindenki, aki ezt nem így látja!

    Reply
 6. 6

  Nyilván senki nem kérte meg, s az okoskodása egyébként sem helyénvaló.

  Reply
 7. 5

  Adrienn

  Hibás érvelés, hogy az úttest a járműveké. Az úttest azért van, hogy a KRESZ-t betartva közlekedjünk.

  Az meg, hogy a baleset apropóján arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen helytelenül közlekedünk gyalogosként, annak ellenére, hogy odabiggyeszti az elején, hogy nem akarja ezzel felmenti a sofőrt, akaratlanul is áldozathibáztatóvá teszi.

  Reply
 8. 4

  Ernő

  Miért ne írhatná le a véleményét okoska? Téged sem kért a koldus kutyája sem, hogy kommentáld…

  Reply
  1. 4.1

   Sanyi

   Erről a nagy tragédiáról a véleményét, —– ha erről a szomorú esetről egyáltalán véleményt kell alkotni, s nem együttérzését kifejezni,——-mondja el a családjának, de nem itt! Segítettem? Ernő!

   Reply
  2. 4.2

   Juci

   Ernő! Csak nem haver a gyerek, mármint a gépkocsivezető!? Folyamatosan az áldozatot hibáztatja, ha nem jöttél volna rá!

   Reply
 9. 3

  Szatmári Ferenc

  Az úttest valóban a járműveké, de a gyalogátkelő az nem! A gyalogátkelő egy elsőbbség adás kötelező táblával egyenrangú! Ez annyit jelent mint bármelyik elsőbbség adás tábla! Nem kell megállni, de ha jön a gyalogos elsőbbséget kell adni. A sima elsőbbség adás kötelező táblát sem 50-el közelítjük meg! Úgy kell megközelíteni, hogy meg tudjunk állni, ha jön valaki. (autó, zebránál gyalogos)

  Reply
 10. 2

  én

  És nem kell az út közepén éjszaka mobiltelefont nyomkodni se… persze ettől még nem kell őket elütni, de ők maguk is kőkeményen hibáztak..

  Reply
  1. 2.1

   Férfi

   Ha nem tudod a körülményeket akkor miért írsz ilyet(ha erre a balesetre gondolsz)?!
   Nem nyomkodták a telefont, ahogy nem kellett levágni a Dávid lábát sem(ebből is sok pletyka volt)..sok a tudatlan, buta ember sajnos..

   Reply
  2. 2.2

   Péter

   Tessék leírni konkrétan, mit jelent az amit írt “de ők maguk is kőkeményen hibáztak”! Tessék kifejteni, mindenki várja! Talán azzal, hogy nem a zebrán mentek át!? Ilyen alapon a városnak már egyetlen lakója sem lenne, mert bizonyára mindenki ment már keresztül úttesten, ahol nem volt zebra.

   Reply
 11. 1

  férfi

  Okos fejtegetés ,Ki kérte meg rá ?Ilyen okos lene ha érintve volna?

  Reply
  1. 1.1

   Péter

   Valóószínű, senki nem kérte meg rá, csak mint oly sokan osztják az észt. Utólag mindenki okos, de mindenkit kérek tartsa tiszteletben a gyászoló család mérhetetlen fájdalmát.

   Reply
  2. 1.2

   Okos Péter

   Nyilván senki nem kérte meg a fejtegetésre. Én pedig azt mondom, hogy a fejtegetőt pedig nagyon sok mindenre nem tanították meg.

   Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2016. Ceglédi Panoráma