14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Szellő Imre a WBA Gold címéért léphet szorítóba

Belga lapinformációk szerint október 19-én a charleroi-i RTL Arenaban lesz Ryad Merhy (28–1, 22 KO/TKO) és Szellő Imre (23–0, 15) cirkálósúlyú összecsapása a Bokszvilágszövetség (WBA) nemrégiben létrehozott Gold címéért.

Az elefántcsontparti születésű, belga színekben versenyző, 26 éves Ryad Merhy tavaly látványos, kemény mérkőzésen veszítette el veretlenségét Arsen Goulamirian ellen, azóta viszont négy könnyebb győzelemmel próbálta feledtetni a marseille-i fiaskót, múlt héten pedig az argentin Cesar David Crenz ellen 23. kiütéses sikerét is behúzta.
A Felix Promotiont erősítő Szellő Imre jelenleg a legmagasabban jegyzett bokszolónk, a WBO ranglistáját vezető 35 éves veretlen ceglédi bunyósra pályafutása legnehezebb feladata várhat.
A WBA cirkálósúlyú világbajnoka jelenleg a többnyire inaktív Bejbut Sumenov, míg Gyenyisz Lebegyev ún. szuperbajnok státuszban várja a folytatást, Goulamirian pedig az említett Gold öv birtokosa a WBA honlapja szerint, bár korábban az interim címmel büszkélkedhetett éppen Merhy legyőzésével. Hogy az örmény-francia lemond a címről, vagy a WBA elveszi, esetleg a Merhy–Szellő mérkőzés csak eliminátori mérkőzés lenne, arról egyelőre nincs információ, ugyanakkor a hírek szerint jegyek árusítása már meg is kezdődött.
www.profiboksz.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...