12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Csíramálé hangyasörrel

A hétvégén május 16-18-ig rendezik meg a Gourmet Fesztivált a Millenárison. Ez évben a főszerepben alapanyagként a paprika, a sör és a sercli, vagyis kenyérvég szerepel. A gasztronómiai seregszemlére a ceglédi séftehetség Tóth Pál is meghívást kapott, hogy május 18-án 14 órától a színpadon mutassa be az alkalomra komponált menüjét. A köveskáli Kővirág étterem séfje egy ceglédi hagyományos ételt is visz: a csíramálét újragondolva barnasörös keksszel tálalja, de angusmarhából is készül majd egy remek fogás. Az ételek mellé desztillált hangyákból készült sört kínál majd frissítőnek.
Tóth Pál az egyik legtehetségesebb fiatal séfként mutatta be a Gourmet Fesztivál színpadán a legújabb kísérletének eredményét a hangyasört

Palit arról kérdeztük, honnan jött az ötlet a hangyasörre és hogyan készül: – Hallottam, hogy gint készítenek hangyával, innen vettem az ötletet a sörhöz, amelyet kifejezetten a Gourmet Fesztiválra készítettünk. Egyszerűen elmentünk az erdőbe, kerestünk egy hangyabolyt, a kezünket bedugtuk, a hangyákat ezután egy vizes edénybe belesöpörtük. Desztilláltam és végül a párlatot összekevertük sörrel. A hangyák feromonokkal kommunikálnak, aminek nagyon intenzív illata és íze van, ez jól érezhető a hangyasörön. – mesélte Pali, aki azt is elmondta eddig aki megkóstolta annak nagyon ízlett a különleges ital, amelyből egyelőre 60 palack készült mindössze a fesztiválra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....