5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Londonban a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola tanulói

Áprilisban a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjaival és sokak szüleivel London felé vettük az irányt.

Nagyon izgatottan vártuk az utat, hiszen tudtuk mennyi élményben lesz részünk. Hosszas készülődés és szervezés után 2019. április 6-án végre elindultunk. Németországon és Ausztrián keresztül haladva, az utazás elején a legtöbben aludtunk, mivel az indulás hajnali háromkor volt.

Sokszor megálltunk pihenni és levegőzni. Első éjszakánkat egy francia tranzitszálláson töltöttük. Második nap reggel útnak indultunk és pár óra múlva megérkeztünk Luxemburgba, ahol szuper városnézés várt ránk, majd meglepetésként bementünk Brüsszelbe és megnézhettük az Atomiumot. Harmadik nap korán reggel a Csalagúton áthaladva London felé vettük az irányt. Kőrbe jártuk a Tower of London – t, meghallgattuk a történetét és megnéztük a Koronázási ékszereket, valamint jártunk a Fehér Toronyban is. Következő látnivalónk a Szent Pál Székesegyház volt, amelynek egészen a teteéig mentünk, ahonnan gyönyörű panoráma nyílt a városra. Első londoni napunk zárásaként a Globe Színház épületét tekinthettük meg. Este megérkeztünk a mobil parkban lévő szállásunkra, ahol egész héten tartózkodtunk. Minden este magunk készítettük el a vacsoránkat, felnőtt segítségével, majd együtt elfogyasztottuk. Igazán családias légkört teremtett minden este a közös főzés és az együtt eltöltött vacsoraidő.

Negyedik nap ismét városnézésre mentünk. Láthattuk a Buckingham Palotát, valamint a Big Bent és sok más londoni látnivalót, gyönyörű parkokat, lovas testőrséget és persze mókusokat is.

Az ötödik nap volt számomra a legemlékezetesebb. Felültünk a híres London Eye-ra, majd a Madame Tussauds panoptikumba vettük az irányt. Óriási élmény volt látni a sokunk számára ismert hírességek viaszmásait. Ezen a helyen még 4D mozi is várt minket, ami ismét szuper volt. Ezután szabadidő következett az Oxford Streeten, ajándék vásárlás a Primarkban, majd a szállásra indultunk. Hatodik napon a Natural History Museum érdekességei, Földünk flórája és faunája várt ránk. Ezek után a Hyde Park-ban pihentünk. Lehetőségünk nyíl egy Stadion látogatásra is, amit nagyon vártunk már. Csodálatos volt élőben látni egy stadiont.

Másnap reggel kiköltöztünk a szállásunkról és Canterburybe indultunk, Anglia délkeleti részében fekvő katedrálisáról is híres kisvárosába. Városnézés és érdekes történetek meghallgatása után vásárolhattunk, majd komppal Párizs felé vettük az irányt. Az estét ismét tranzitszálláson töltöttük. Másnap egész napot töltöttünk el Disneylandbe. Nagyon vártuk, hogy felülhessünk különböző hullámvasutakra. Az egész hely egy álomvilágra emlékeztett minket. Sosem fogom elfelejteni azokat az élményeket, amiket itt szereztem. Utolsó nap korán indultunk haza. A hazafele út végén már nagyon eláradtunk, de fél kilenckor már itthon is voltunk. Kilenc napos fergeteges kalandokban volt részünk, nagyon élveztük az utat és felejthetetlen élményeket szereztünk.

Jankai Fruzsina 8. b osztály

 

Mindenkinek köszönöm, hogy utunk ilyen jól sikerült! Köszönöm a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket, köszönöm a csoportban segítő szülők segítségét, hálával tartozom kollégáimnak, akik végig kísérték és támogatták a gyermekeket és ezzel nagy segítséget nyújtottak nekem, és végül, de nem utolsó sorban köszönöm a gyerekeknek, hogy ismét bebizonyították azt, hogy jól neveltek, szófogadóak, kedvesek és ezzel megkönnyítették a pedagógus kísérők dolgát! Nagyon büszke és megelégedett vagyok!

Köszönöm a Challenge Hungary utazási iroda szervezését!

Hálásan köszönöm Lizák Orsolya és Bence Balázs idegenvezetők munkáját, köszönöm, hogy teljes biztonságban érezhettük magunkat sofőrjeinkkel: Perei Sándor, ifj. Horváth István, Langó Attila.

Balogh Boglárka, szervező pedagógus

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...