A Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai helyszíni ellenőrzést tartottak két élelmiszer-előállító üzemben, ahol számos, az élelmiszer-biztonságot, a berendezéseket, az épületeket, valamint a dokumentációt súlyosan érintő hibát, hiányosságot tártak fel a szakemberek.

Az üzemek tevékenységüket az illetékes hatóságnak nem jelentették be, engedéllyel nem rendelkeztek, de a legfőbb problémát az élelmiszer-higiéniai feltételek hiánya jelentette. A vállalkozások által használt berendezések rozsdásak, koszosak, a falak penészesek, a burkolatok hiányosak, töredezettek voltak.

A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal. Az élelmiszerek előállításához használt alapanyagok eredetét igazolni nem tudták.

A fentebb leírt hibák, hiányosságok miatt a vizsgált élelmiszer előállító egységekben a területileg illetékes Pest Megyei Kormányhivatal a további élelmiszer-előállító tevékenységet megtiltotta, a helyszínen talált alapanyagokat, valamint termékeket, amelyeknek tömege 1530 kg volt, a forgalomból azonnali hatállyal kivonta és elrendelte azok megsemmisítését. Az előállítókkal szemben hatósági eljárás indult. A vállalkozások több százezer forintos bírságra számíthatnak. (Pest Megyei Kormányhivatal)