9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Szabadtéri kondipark a Budai úti tónál

Megkezdődött a kondipark alapozása a termálfürdő melletti tó szomszédságában, amely teljes egészében pályázati forrásból valósul meg.

Országosan egységesített koncepció, adott műszaki tartalommal – erről kellett döntenie az önkormányzatnak, hogy  eldöntse az adott kondipark típus elhelyezését felvállalja-e. Cegléden az elhelyezésre a tó mellett ideálisak a körülmények. – tájékoztatta lapunkat a dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő. – Alternatívaként jelentkezett egy csupán 50%-ban finanszírozott műanyag borítású kiegészítő futópálya kialakítása 400 m hosszan, de ezt  a testület elutasította, mert a teljes „tókör” saját forrásból való kialakítása olcsóbbnak bizonyult, mint a fele akkora eredeti elképzelés ötven százalékos önrésze.

A kondipark alapozása megkezdődött. A szabadtéri eszközök között van: fekvőtámaszozó, függeszkedő, négyféle húzódzkodó és tolódzkodó. Valamint hasizom erősítő, hátizom erősítő, bordásfal és egy létra függeszkedő is. Természetesen sem a bordásfalat, függeszkedőt nem a gyermekkorban megszokott tornatermi körülmények közé kell elképzelni, hanem megfelelő ütéscsillapító felületekkel ellátott, modern, ugyanakkor kültéri, azaz a korróziónak ellenálló és vandálbiztos eszközökről van szó. A létesítmény lehetőséget ad majd arra, hogy a felnőttek közül is egyre többen lépjenek rá az egészséges életmód felé vezető útra, illetve gyermekeink már eleve olyan adottságként találkozzanak ezzel a lehetőséggel, amit saját életmódjukba be tudnak építeni.  Természetesen az eszköz igénybevétele ingyenes és az is marad. A futópálya kiépítése, illetve a kapcsolódó földmérési feladat a Laskafesztivál után valósulhat meg.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....