20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Az alföldi ízek és hagyományok ünnepe

Idén június 7-9 között nyitja meg kapuit a Dél-Pest megye legnagyobb gasztrofesztiválja, a Laskafesztivál, amely immáron hetedik alkalommal egészül ki a Ceglédi Vágtával a Nemzeti Vágta előfutamával.

A most már HÍR-es laska ünnepére idén is nagyon sok színes és új programmal készülnek a szervezők. De mitől is lett HÍR-es a laska? A tavalyi évben a ceglédi laska elnyerte a Agrárminisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyét, amellyel most már a ceglédi laska országosan feljegyzett tájjellegű étel lett. Ennek örömére a szombati amatőr főzőversenyen a legjobb laskának járó címet Dr. Feldman Zsolt Mezőgazdaságért Felelős államtitkár adja át. Természetesen idén se maradhatnak ki a legkisebbek sem a laskás élményekből – a tavalyi év egyik legnépszerűbb újdonsága, a babakonyha ismét várja a családokat, ahol mindenki elsajátíthatja a laska tészta készítésének fortélyait.

A gasztronómiai programok mellett remek koncertek garantálják a fesztiválhangulatot. Idén fellép nálunk az Irie Maffia, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Soulwave, Kelemen Kabátban, a Hooligans és hazánk egyik legnépszerűbb együttese, a Halott Pénz zárja a fesztivált vasárnap este.

Nagy örömünkre idén ismét lesz fogathajtó verseny, amely szombati nap programját színesíti majd. Vasárnap a lovas hagyományok világába, a lótartás mezővárosi mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek a kilátogatók, hiszen már hetedik éve Cegléd az egyik állomása a Nemzeti Vágta előfutamainak. A Ceglédi Vágta mellett lesz csikósbemutató – megfűszerezve egy pusztaötös bemutatóval –, újra összemérik tudásukat a Kis Huszárok is, de lovas íjász bemutató is színesíti a programsorozatot. Mivel ebben az évben a fesztivál utolsó napjával egybeesik a pünkösdvasárnap, így a pünkösdi hagyományok előtt tisztelegve megválasztjuk a pünkösdi királyunkat is.

A gasztronómiai és zenei programok mellett egész hétvégén kézműves és helyi termékek vására, kulturális bemutatók, kirakodóvásár, ingyenes gyermek és családi program várja a látogatókat Cegléden, a Fürdő előtti területen.

Dél-Pest megye legnagyobb ingyenes gasztronómiai fesztiváljára idén június 7-9-ig várják mindazokat, akik szeretnének belekóstolni az alföldi ízek, zamatok és élmények világába.

Bővebb információ: laskafesztival.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....