18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

120 év – 120 diák – Eszter Davies (Kisfaludy Eszter)

Eszter Davies (Kisfaludi Eszter) 2005-ben érettségizett a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium nyolcosztályos tagozatán. Érettségi után a Budapesti Közgazdasági Egyetemen közgazdász-nemzetközi kapcsolatok szakán tanult tovább, majd marketingesként a világ egyik legjobb csokoládégyárában tölt be nemzetközi marketing manager pozíciót.

– Miért választottad a kisgimit 10 évesen?

Szüleim tanácsára mentem oda, mivel erős oktatásról volt híres és már akkor tudtam, hogy egyetemen szeretnék továbbtanulni. Ahhoz pedig fontos a jó felkészítés, amit maximálisan meg is kaptam a gimis évek alatt a tanáraimtól.

– Milyen volt az osztályod? Hogyan teltek a gimis évek?

Jó osztályunk volt, a 8 év alatt jól összekovácsolódtunk, együtt nőttünk fel és lettünk tinédzserek gyerekekből. Rengeteg közös programunk volt, az éneklő osztályok versenyétől kezdve, az erdei iskolán át. Sok jó emlékem van ezekről az évekről, a közös kirándulásokról, mozizásról, szalagavatós táncunkról Abonyi Pistivel. Igaz a gimis/egyetemista évek után szétszóródtunk a világban, vannak emberek, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot.

– A sok program mellett maradt idő a tanulásra is? Vagy fordítva, a tanulás mellett a programokra…

Maradt idő mindenre, én főként a sportban voltam jó, ezért sok atlétikai, kosárlabda és más sportágakkal kapcsolatos rendezvényen vettem részt.

– Milyen terveid voltak a pályaválasztást illetően? Megkaptad-e a kellő felkészítést ehhez a gimiben?

14 évesen már tudtam, hogy a Budapesti Közgazdasági Egyetemre szeretnék menni, habár az utolsó pillanatig hezitáltam, hogy ez a megfelelő intézmény-e nekem.

Ebben a döntésben sokat segített az akkori kémia tanárnőm, Tűriné Ilonka néni, aki önszántából külön foglalkozást szervezett nekünk, ahol páyaválasztással kapcsolatos teszteket töltöttünk ki, ami rávilágított arra, hogy kinek mihez van affinitása, tehetsége.

Azt hiszem jobb felkészítést nagyon nem is kaphattam volna, hiszen közel maximális pontszámmal vettek fel az egyetemre, ami köszönhető volt nem csak a matematika és történelem tanáraim, Hornyák Ágnes és Gulyás Zoltánfelkészítésének, hanem Baranyiné Hornyák Judit, Baranyi Krisztina és Halász Judit német és angol óráinak is. A nyelvi felkészítés a későbbiekben is sokat segített. A három felső fokú nyelvvizsgám, amiből kettőre gimis tanárok készítettek fel, járult hozzá ahhoz, hogy az egyetem alatt fél évet a USA-ban tanulhattam ösztöndíjjal, majd később Londonban, Frankfurtban lettem marketinges, jelenleg pedig Svájcban dolgozom a Lindt &Sprüngli nemzetközi marketinges csapatában, ahol 83 országért felelünk. Mondanom sem kell, folyékony német és angol nyelvtudás nélkül erre nem lett volna lehetőségem.

– Konkrétan hol tanultál tovább érettségi után és jó választásnak bizonyult-e?

Végül a Budapesti Közgazdasági Egyetemen közgazdász-nemzetközi kapcsolatok szakán tanultam tovább, azzal az elképzeléssel, hogy egy nap diplomata leszek. Ezt az egyetem után, három hónapos minisztériumi munkahelyem alatt nagyon gyorsam átértékeltem, mivel rájöttem, hogy ez nem az én világom, ezért marketingre váltottam, ami viszont nagyon jó döntésnek bizonyult. Azt hiszem, sokan gondolnák ezt így, hiszen ki ne szeretne a világ egyik legjobb csoki cégénél dolgozni és egy karnyújtásnyira ülni finomabbnál finomabb csokoládéktól.

  – Sokfelé megfordultál a világban, most Svájcban élsz. Itt megtaláltad a helyed?

Igen, jelenleg Zürich közelében élek az ausztrál férjemmel, aki IT mérnökként dolgozik a világ egyik legnagyobb bányászati cégénél. Éltünk már Londonban és Frankfurtban is, de eddig Svájc a kedvencünk, itt érezzük magunkat a legjobban. Sok barátot szereztünk az elmúlt években, valamint élvezzük mind a hegyek, mind pedig a Zürichi tó közelségét. A munkahelyemen is gyorsan sikerült beilleszkednem és jó kapcsolatot kiépítenem a kollégáimmal. A munkámat is nagyon élvezem és nem csak a finom csoki miatt.

Köszönöm a beszélgetést!

Volter Etelka

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....