13.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Cegléd az NB II bajnoka

Az NB II négyesdöntőjének befejező játéknapja előtt eldőlt: a házigazda Cegléd lett az “osztályelső”, az NB II bajnoka, egy osztályt előrelépve a következő szezonban indulhat az NB I/B bajnokságban. A négyesdöntő házigazdája, azok után, hogy a nyitó napon a két középső negyedben dominálva simán verte a Pénzügyőrt, a második napon a végjátékban jobban összpontosítva, a több, az NB I-es rájátszásban szereplő kosarast is felvonultató Szolnok II-t is legyőzte. Mivel a második nap második meccsén a Pénzügyőr megverte a Soproni Tigrisek gárdáját, eldőlt, hogy a záró nap eredményeitől függetlenül a Cegléd lett az NB II bajnoka. A záró napon a Cegléd-Tigrisek mérkőzésnek már nem volt tétje.

Ceglédi KE – Pénzügyőr SE 86-63
A Mihalics Gábor (17/6 pont, 5 lepattanó, 3 eladott labda)-Fehér Ákos (13/6 pont, 5 lepattanó)-Szekeres Ábel (9/6 pont, 5 gólpassz) trió vezette fővárosi alakulat a nyitó és a záró etapban egyenrangú ellenfele volt a házigazdának. A ceglédiek a két középső szakaszban amerikai légiósai, Darrel Miller (24/3 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz) és Jarrod Floyd Johnson (18/6 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda), valamint Mándoki Tamás (12/6 pont, 4 lepattanó, 5-5 gólpassz és eladott labda) vezérletével, 23 pontot verve fővárosi riválisukra eldöntötték a találkozót.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun3_ply9

Szolnoki Olaj KK II – Ceglédi KE 64-68
Ellentétes félidőket s nagy izgalmakat hozott az első nap két győztese, a keleti csoportból érkező együttesek összecsapása. Szünetben 9 ponttal még a Frank Áron (14 pont, 5 lepattanó)-Rudner Gábor (13/6 pont – 16 mezőnykísérlet -, 6 lepattanó)-Tóth Z. (10/3 pont – 12 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 4 gólpassz) trió vezette szolnoki gárda állt jobban, s 5 pont előnye még a 33. perc elején is volt. Ekkor a Cegléd egy 8-0-lal fordított, de egy 5-0-lal visszavette a vezetést a Szolnok, s a 38. perc elején is vezetett. A végjáték azonban az elsősorban D. Miller (26 pont, 15 lepattanó, 3 gólpassz), Mándoki T. (15/6 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 3 eladott labda) és J. F. Johnson (11/6 pont, 4 lepattanó) eredményességére építő ceglédi csapaté volt, amely ennek köszönhetően végül a szolnokiak fölé kerekedett.
Forrás: hunbasket.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...