11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Kenutáborban a Szent Kereszt iskola tanulói

Iskolánkban színes a táborkínálat, minden tanuló kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, lehet az téli vagy nyári, nyelvi vagy hittan.

Néhány éve megszűnt a testnevelés tagozat, de a lelkes testnevelők és a sporttáborok maradtak. Már több évtizedes hagyománya van iskolánkban a vízitábornak, melyet 6. évfolyamon hirdetünk meg. Ebben a tanévben két osztály, a 6. a és b vállalkozott arra, hogy egy új sportággal ismerkedjen meg.

Különös, félelemmel vegyes izgalom előzte meg az utazást. Sokan sportolnak az osztályban, de a víz ismeretlen terepnek számít.  A Perje azért mégsem a Duna!

5 napot töltöttünk a Petőfi-szigeten a Bajai Sportszálló és Vízicentrumban, ahol megismerkedhettünk először magával a kenuval. Patonai Gábor és Etédi Zoltán testnevelők rutinosan képezték ki a kis hajósokat, nevezték ki a kormányosokat és melléjük a legénységet. Figyelnünk kellett mindenre, egymásra, magunkra, de leginkább arra, hogy mindig a víz felett legyünk.

A Duna mellékágán, a Sugovicán is érzékelhető volt az árvíz hatása, de még így is biztonságosnak találtuk az evezést. A magas vízállás miatt elmaradt a part menti homokozás, de kárpótolt bennünket a sziget: jártunk a Pandúr Ökopark tanösvényén, a Türr István-kilátónál, és még a játszótér is elvarázsolt bennünket.  

Azt hihetnénk, hogy a mai gyerekek nincsenek meg a televízió, telefon és videójátékok nélkül. Nem hiányzott senkinek! Együtt készítettük el a reggelinket, vacsoránkat, énekeltünk, táncoltunk, számháborúztunk, labdáztunk, tábortüzet gyújtottunk…

Nemcsak a kenuhasználat szabályait tanulhatták meg a gyerekek, hanem olyan fontos értékeket is megtapasztalhattak a gyakorlatban, mint a biztonság, az önállóság, a felelősségvállalás, a tolerancia, a pozitív gondolkodás, az egymás iránti tisztelet.

A pedagógus pedig örül, hogy a gyerekek jól érzik magukat, a mondásaikat pedig örökre megjegyzi:

„Minden egyes nap szívesen kijönnék a Dunára.”

„Ugye jövőre visszajövünk?”

„Ha partot érünk, megpuszilom a földet.”

Szűcs Zita – A 6. b osztályfőnöke

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...