16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Rendőrséget kérdeztük a balesetről, és a gyorshajtásokról

Egész Ceglédet megrázta az a tragédia, ami április 20-án, Húsvét előestéjén történt a Teleki és Kossuth Ferenc utca kereszteződésében: B. Emese, 19 éves lányt elütötte egy nagy sebességgel száguldó, egy másikkal versenyző autó. A lány a helyszínen életét vesztette, barátja jelenleg is még lábadozik súlyos sérüléseiből. Sokféle reakciót, cikket, hozzászólást, véleményt indukált az eset, amely ráirányította a figyelmet a gyorshajtásra, a már legalább tíz éve folyamatos problémát jelentő belvárosi gyorsulási versenyekre is.

Lapunk megkereste Török Csaba rendőrkapitányt, hogy áll a nyomozás, mi az, amit már biztosan lehet tudni a halálos baleset kapcsán indult nyomozásról. Kérdéseinkre András Tamás rendőr alezredes a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője küldött választ. Kérdéseinket és a rá adott válaszokat teljes terjedelmében közöljük. „Megkeresésére válaszolva alábbi tájékoztatást adom:

– Milyen eszközökkel gondoskodott az érintett útszakaszon a rendőrség a közlekedők biztonságáról a baleset előtt, különös tekintettel a hétvégi, éjszakai gyorshajtások megelőzését illetően? A baleset óta az addigiakhoz képest léptek-e életbe változtatások a rendőrség részéről az éjszakai gyorshajtások megakadályozását illetően?

– A Ceglédi Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzések, beleértve a sebességmérések helyszíneit és időpontjait, az aktuális közlekedésbiztonsági helyzethez igazodva határozza meg, ahogyan azt tette eddig is.

A rendőrök korábban is megtették a szükséges intézkedéseket minden tudomásukra jutott jogsértés esetében és ezután is fel fognak lépni minden, a hatályos jogszabályok által biztosított eszközzel és módszerrel a további balesetek számának csökkentése, és a közlekedésbiztonság növelése érdekében.


– A vizsgálat alapján eddig mit lehet biztosan tudni a baleset körülményeiről, és mi az, ami még vizsgálat alatt van?

A folyamatban lévő eljárás megállapításairól ilyen mértékű tájékoztatást nem adunk. A körülmények vizsgálata folyamatban van.

– Mikor várható hivatalos állásfoglalás /vádemelés az ügyben?

– Lásd előző válaszunk.

– A baleset okozójával kapcsolatban milyen eljárás folyik, milyen eljárás van kilátásban? Legjobb és legrosszabb esetben mire számíthat?

– Válaszadásunkig gyanúsított kihallgatására nem került sor az ügyben. A balesettel összefüggésben halált okozó közúti közlekedési baleset okozása vétség gyanúja miatt indult nyomozás. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tételeiről a hatályos büntető törvénykönyvben tájékozódhat. (Halált okozó közúti baleset esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés róható ki az okozóra. Az enyhébbnek minősülő esetekben felfüggesztett, a súlyosabb esetekben letöltendő szabadságvesztést szab ki a Bíróság. – a szerk.)

– Mi a rendőrség álláspontja a balesetről?

– A Ceglédi Rendőrkapitányság a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el az ügyben.”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....