5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ingyenes bölcsődei ellátás, 50%-os telekár kedvezmény, pályázatok

A 2019. június 20-ai képviselőtestületi ülésre készülve a ceglédi Fidesz frakció megtárgyalta az előterjesztéseket. A frakció sajtóközleményt küldött meg lapunknak:

„Támogatni fogjuk azt a napirendi pontot, mely alapján az Önkormányzat továbbra is átvállalja a bölcsődei ellátás költségeit. Ennek következményeként a 2019. szeptemberétől induló tanévben a szülőknek – az étkezés díján felül – továbbra sem kell térítési díjat fizetni a bölcsődékben.

Örömmel támogatjuk azt az előterjesztést, ami a Testület korábbi döntésének megfelelően megjelöli azokat az telkeket, melyeket fél áron vásárolhatnak meg azok, akik a Családi Otthonteremtési Támogatás igénybevételével terveznek új otthont építeni. Első körben az Akácos úton, a Bedében, a Bulcsú utcában és a Czigle téren kerülnek kialakításra építési telkek.

Cegléd Város építészeti értékeinek megóvása 2019. című pályázat elbírálása során javasoljuk, hogy két, helyi védettség alatt álló építmény felújítása is kapjon városi támogatást. Ennek eredményeként felújításra kerülhet a Református Öregtemetőben található Unghváry Kripta, illetve Bercsényi út – Szolnoki út kereszteződésében az Ipartestületi Székház épületének felújítása is folytatódhat. Ebben a keretben az idei évre még maradt 3.800.000 Ft, amire hamarosan újra lehet pályázni. Mindenkit, aki jogosult pályázni a kiírás alapján, biztatunk a pályázásra.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...