14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Bezárják az Ordass közt

A randalírozások, falfirkák és rongálások miatt úgy döntött Szlaukó Orsolya evangélikus lelkész, kérni fogja, hogy bezárják az Ordass közt. Erről írt levelet a nyilvánosságnak és az érintett fiataloknak:

„Kedves Ceglédiek! Sokat gondolkodtam mikor Ceglédre kerültem és döntést kellett hozni azzal kapcsolatban; bezárjuk-e éjszakára az Ordass-közt? Jó dolog-e elzárni ezt a kis “ékszerdobozt” a város lakói elől…? – egyértelmű válasz fogalmazódott meg bennem: nem szabad bezárni!

Szuper dolog, hogy Cegléd szépül, hogy ilyen csoda hely van a város szívében. Szinte hihetetlen rész ez a macskaköves béke sziget, ami öko piacnak, néptáncnak, kiállításnak, koncertnek, Betlehemesnek vagy filmvetítések ad otthont…. ide jönnek a szerelmes fiatalok, a békére vágyó idősek, a kalandozó gyerekek, akik szeretik, hogy ez a pici tér mi mindennek otthona. Egy szent tér, ami körbeveszi a 123 éves evangélikus templomot. Én is szeretem! Sőt itt élek és kelek fel minden nap.


Több, mint egy éve bánatos vagyok, hogy vannak, akik nem értékelik e hely varázsát és visszaélnek minden jó indulattal. Folyamatosak az éjjeli randalírozások, a csúnya beszéd, a dübörgő zene, a kelletlen tárgyak, az irdatlan mennyiségű szemét, a széttört alkoholos üvegek…. vérzik a szívem, hogy ez történik.

Azért írok, mert most jutottam el oda, hogy sajnos be kell zárni az Ordass-közt. Elsősorban nem azért, mert nem lehet aludni vagy pihenni, hanem mert ez méltatlan így. Tavaly összefirkálták a templom falát. Az elmúlt egy héten betörték az autónk szélvédőjét és graffitit rajzoltak a térköre….

A fiatalok mellett vagyok, sőt megértelek Benneteket, de ezt sajnos nem lehet így tovább…” – írta bejegyzésében a lelkésznő.

________________________

A CTV is beszámolt róla, nem sokkal később Dr. Nagy Lajos aljegyző hozzászólt a fenti facebookos bejegyzéshez: – Ha nem jelentkeznek az elkövetők, nyilvánosságra hozzák a kamerafelvételeket, ahol jól látszik, kik firkálták össze az Ordass köz térkövét tegnap este.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...