13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Csángó gyerekek Cegléden

Sajtótájékoztatót tartott Csuri Károly a Jobbik önkormányzati képviselője június 26-án, a Kossuth téren. Két témáról tájékoztatott a képviselő: az első az volt, hogy kezdeményezésére csángó gyerekek érkeznek Ceglédre, akiknek vendéglátó családokat keresnek.

Július  31-től, augusztus 5-én reggelig, Magyarfaluból csángó gyerekek jönnek  Ceglédre. Magyarfalu a Keleti-Kárpátoktól 150 km-re, a legkeletebbre  fekvő, még zömében magyarul beszélő faluközösség. A gyerekek jövetelének célja:  az ott tanult magyar nyelv gyakoroltatása, a magyarságtudat erősítése, és életre szóló szép élmények szerzése. Olyan ceglédi, önzetlen családok jelentkezését várjuk, akik a gyerekek elszállásolásában tudnának segíteni. 5 éjszakáról van szó, valamint egyszerű reggeli és vacsora biztosításáról. Tanáraik kérése, hogy ha lehetséges, a gyerekek kettesével legyenek elszállásolva. 8-13 éves gyerekekről van szó, nagy részük először jár Magyarországon, vagy először lesz távol a szüleitől. A napközbeni programok  általában 9-től 18 óráig fognak tartani, ezen programokról a ceglédi keresztszülők gondoskodnak. Kérjük azokat a családokat, akik tudnak gyerekeket fogadni, hogy jelentkezzenek Józsa Andrásnál, telefonszáma: 20/3481392. – mondta el a képviselő.

A tájékoztató másik témája a húsvéti Kossuth Ferenc utcai baleset volt, ennek kapcsán Csuri Károly elmondta szerinte keményebb fellépésre, lenne szükség a halálos gázolást elkövetőkkel szemben: például a jogosítványukat azonnal be kellene vonatni.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...