13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Terepjárót próbált lopni

Egy nap alatt bíróság elé állította a Ceglédi Járási Ügyészség azt a férfit, aki Cegléden egy ház udvaráról egy terepjárót próbált meg a kerítésen keresztül elvinni – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott július 2-án hajnalban a városban az egyik dűlőben ivott, majd elindult hazafelé. Ekkor „kívánta meg” az egyik ház udvarában álló terepjárót, és úgy döntött, hogy megpróbálja beindítani, hogy aztán a vasútállomásig robogjon vele.

Bemászott a kerítésen, aztán beült a nyitva hagyott járműbe. Szerencséjére még a slusszkulcs is a terepjáróban volt, úgyhogy be is indította a járgányt. Megpróbált vele elhajtani, de többször is nekiment a háznak, a kerítésnek és az elektromos kapunak is. Azt az apróságot ugyanis elfelejtette, hogy a kapu zárva volt. Utóbbi annyira elvette a kedvét a lopástól, hogy átugrott a kerítésen és elmenekült.

A ház lakói közben értesítették a rendőrséget, a járőrök pedig a közelben elfogták a balul sikerült művelet elkövetőjét, aki mintegy 200 ezer forint kárt okozott.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, másnap bíróság elé állította a jármű önkényes elvétele bűntettének kísérletével gyanúsított férfit. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat két év három hónap fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltása ítélte.

Forrás: 168 óra – Fotó: Ügyészség

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...