16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Soha, sehova egyedül!

A múlt héten a Gerje partján kalapáccsal támadt egy férfi egy női futóra. Az eset sokakat megdöbbentett, mások nem is hitték el. „Az eset is felháborít, de ha már megtörtént, tudjon róla mindenki és vonja le a megfelelő következtetéseket. Gondolataim leírása a sérült személyes beszámolója alapján, az ő beleegyezésével történt.” – írta lapunknak Dr. Bálint Zoltán a kórház futókörének vezetője az esetről:

Mikor lányaim tanultak síelni, a fenti volt az első és legfontosabb gondolat, aranyszabály, amit elsajátítottak! Kiszámíthatatlan a természet, a pálya és gyakran az emberek is!
– Legyen nálatok telefon! – volt a másik fontos tanács! De ma már nem kell messze menni, nem kell a hegyekben síelni, hogy mindkét mondás valós értelmet nyerjen! Elég csak kimenni az utcára, elég csak a közelben futni. Nem kell Chicago és Budapest sem, Cegléd is „felnőtt” a nagyvárosok sorába.
Kedves Futó Társak! Soha, sehova ne menjetek egyedül!
Múlt héten történt egy kora este, de még teljes nappali világosság volt… Cegléd szélén a Gerje patak mentén, közel a Kőrösi úthoz futott egy társunk a már felnőtt lányával. Az első kört még együtt tették meg, de a másodikban a fiatal anyuka egyedül maradt. Számtalanszor teljesítette ezt az útvonalat, mint a tenyerét, úgy ismerte már minden egyes fűszálát. Mégis olyan történt, amire legrosszabb álmában sem gondolt. A szűk, kitaposott úton kikerült egy szembejövő férfit, aki se szó, se beszéd a nála lévő kalapáccsal megütötte. Ne kérdezzétek miért? Honnan volt kalapács nála? Ne mondjátok, az nem lehet! Megtörtént! Szinte horrorisztikus, de nálunk, közvetlen közelünkben megtörtént! A futónő több fejsérülést és kézközépcsont törést szenvedett el. Szerencsére csak ennyit…

A történet a férfi viselkedésének teljes megváltozásával folytatódott. – Mi történt Veled, te vérzel! Azonnal orvoshoz kell menni és kikísérte az aszfaltos útig a sérültet. A férfi magatartása sok kérdést felvet…

De az eset megtörtént, mindegy milyen fokú volt a bántalmazás, vagy milyen lehetett volna, mindegy ki tette, a sérült testi és lelki traumatizációja megtörtént!

Vigyázzunk egymásra: Dr Bálint Zoltán futó

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....