13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

MSZP sajtótájékoztató

Fehér István az MSZP Ceglédi szervezetének elnöke sajtótájékoztatót tartott július 24-én a párt irodájában. Az elnök elmondta: „Több mint két hónapja tárgyalások kezdődtek az ellenzéki pártok között arról, hogy milyen feltételekkel, milyen módon képzelik el a közeledő önkormányzati választásokon a részvételt. Az MSZP Ceglédi Szervezet már a 2108-as országgyűlési, a 2019-es Európai Parlamenti választások idején is az összefogás elkötelezett híve volt.  Meggyőződésünk, hogy összefogással leváltható  a jelenleg méltatlanul hatalmat gyakorló Fidesz. Ez a meggyőződésünk nem változott, ezért ebben a szellemben vettünk részt a tárgyalásokon. Az MSZP azt támogatta, illetve kezdeményezte, hogy először egy szándéknyilatkozatot fogadjanak el, melyben az ellenzéki  pártok kijelentik, hogy a Czigle Egyesület keretei között indítják jelöltjeiket. Ez megtörtént hivatalos formában, melyről a politika iránt érdeklődők valószínűleg tudomást szereztek. A következő lépés, hogy kit támogat az MSZP polgármester jelöltnek? Az döntésünk, hogy a pártok szövetségét megjelenítő Czigle Egyesületben kialakított közös álláspontot elfogadjuk. A következő tárgyalási fordulókban, tagjainkat delegáltuk az Egyesületbe. Az egyéni választási körzetekben induló jelöltekről folytatott tárgyalástrészünkről lezártnak tekintjük. A megegyezés alapján a jelöltek bejelentése a közeljövőben megtörténik. Ez együttesen a sajtó nyilvánossága előtt történik. A listaállításnál komoly vita zajlott, mely megkérdőjelezte, hogy az MSZP Ceglédi Szervezete kitart-e korábbi álláspontja mellett a közös indulást illetően.  Július 22-én hétfőn a szervezetünk  úgy döntött, hogy választók és a ceglédi ellenzéket támogató lakosainak érdekében az összefogás tagja kíván maradni! Hajlandó kompromisszumokat kötni és politikai befolyását a közös cél érdekében felhasználni. Javaslatainkkal, tapasztalatunkkal elősegíteni a Czigle Egyesület jelöltjeinek győzelmét. Felkérjük támogatóinkat, szavazóbázisunk tagjait, hogy az önkormányzati választáson az  egyesület színeiben induló jelölteket támogassák párthovatartozástól függetlenül.” – fogalmazott a ceglédi szocialisták vezetője. (Fotó: Kisfaludi István)

Hasonló hírek

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez az összefogósdi nem vezet sehova. Tételezzük fel, hogy bejutnak a képviselőik és az általuk támogatott Csáky, a képviselők valószínűleg állnak LMP-s, Jobbik, MSZP, DK, Momentum stb. pártok embereiből milyen döntéseket tudnának ezek hozni????? Képtelen ötlet, hogy a bal és a jobboldal meg tudna egyezni normális keretek között.

    • Nem tudnak, nem is kell, mert senki nem szavaz rájuk. Csákynak pedig, ha van egy kis esze, el sem indul. Láttam, olvastam, amikor előzetesen jelezte, hogy talán, lehet, de akkor majd jelzi! erre a meglebegtetésére kapott 9, azaz kilenc darab lájkot! Ennyi szavazatra is számíthat.,

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....