4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Cegléden lakik a világhírű jazzénekes

Cegléden tartózkodik a Silhouette & Vinx zenekar világhírű jazzénekese Vinx, a bostoni Berklee egyetem professzora. A Banai Szilárd alapította formáció idei turnéjának bázisa Cegléd lett: innen indulnak hazai és külföldi fellépésekre.
– Vinx-nek nagyon tetszik Cegléd és a környéke, leginkább Kansas-hez hasonlította – mesélte lapunknak az jazzdobos, aki hozzátette: külön helyet kaptak a világsztár szívében a finom ceglédi ételek és a magyar nők szépsége is. A CVSE Panziójában megszálló sztár a pihenőnapokon megnézte a várost és ceglédi kávéházak teraszán múlatta az időt.
A nyári turnén több magyarországi helyszín mellett Lettország, Szerbia, Horvátország, Bulgária és Franciaország is szerepel koncerthelyszínként. Az országhatáron belül még két alkalommal adnak koncertet augusztus 3-án a Budapest Jazz Clubban és 10-én a Balatonalmádi Bornapok keretében lép fel a Silhouette& Vinx.
Előreláthatóan a csapat szeptemberben stúdióba vonul és elkészíti első lemezét, amelyen kizárólag Silhouette & Vinx-szerzemények lesznek hallhatók, de a hírek szerint Vinx Sealnek írt dala is helyet kap majd az albumon. Az énekes korábban több slágert is írt olyan produkcióknak, mint Tom Jones vagy akár az ’Oroszlánkirály’ mozifilm.
Silhouette&Vinx zenekart Banai Szilárd és Milosevits Mirkó alapította, amelynek frontembere a világhírű jazz énekes Vinx, aki a bostoni Berklee egyetem professzora és számos ikonikus muzsikus partnere (Sting, Sheryl Crow, Stevie Wonder, Cher). A csapat 2016 óta járja a világot és nagyszabású koncerteken, rangos nemzetközi fesztiválokon szerepel headliner fellépőként, és ez a sorozat az idén is folytatódik.
A 2019-es év azért is különleges a zenekar számára, mert a naptárukban az európai nyári turnéhelyszínek között Magyarország is szerepel. A zenekar 3 koncertet is ad itthon junius 14-én Balatonfüreden a Vaszary Kastélyban, augusztus 2-án a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszinpadán, aug. 3-án pedig a Budapest Jazz Club-ban adnak koncertet.
További érdekesség, hogy a formáció ebben az évben játszik először Horvátországban, Bulgáriában, Lettországban és Szerbiában amelyek szintén fontos álomások lesznek. A nyári időszakot majd egy hetes francia útjuk zárja augusztus végén.
Előreláthatóan a csapat szeptemberben  studióba vonul és elkészíti első lemezét , amelyen kizárólag Silhouette&Vinx szerzemények lesznek hallhatók. A hírek szerint Vinx Seal-nek írt dala is helyet kap majd az albumon. Az énekes korábban több slágert is írt olyan produkcióknak mint Tom Jones vagy akár az Oroszlánkirály mozifilm.
A formáció tagjai: Vinx – ének, Banai Szilárd ¬– dob, Mirko – billentyűk, Banai Viktor – gitár, Dráb Károly – Basszusgitár, Závodi Attila – Szaxofon.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...